Mobile menu

PlexR: alternatief voor chirurgie

PlexR: alternatief voor chirurgie

Vanaf oktober 2016 kunt u behandeld worden met onze nieuwste behandelmethode: PlexR!

PlexR, hét alternatief voor chirurgie, is een behandeling die heel veelzijdig is, waarmee veel mensen met verschillende huidklachten geholpen kunnen worden. Littekens, overtollige huid en rimpels kunnen behandeld worden met deze nieuwe behandelmethode. De effecten van PlexR zijn gebaseerd op gedeeltelijke sublimatie (verdamping) van de bovenste laag van de huid. Door verdamping van kleine stukjes van de opperhuid zal een lokaal krimpeffect van de huid ontstaan, met meer strakheid en lifting als resultaat. Omdat de behandeling zich slechts toespitst op de oppervlakte van de huid, zal er geen littekenweefsel in de huid optreden en is behandeling met de PlexR volledig veilig.

Met PlexR kunnen een tal van huidklachten behandeld worden, allen gebaseerd op het weghalen van overtollige huid:

  1. Liften van hangende bovenoogleden, wenkbrauwen en mondhoeken
  2. Rimpels rondom de ogen, mond, op de wangen en jukbeenderen
  3. Verstrakken kaaklijn, kin en hals
  4. Overtollige huid op bijvoorbeeld de buik of in de nek
  5. Littekens door acne
  6. Striae
  7. Xanthelasma, bloedblaartjes en andere goedaardige bobbels
  8. Pigmentvlekken en kleine tatoeages

 

Hoe werkt de PlexR?
inge plexr3PlexR werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Plasma wordt in de natuurkunde ook wel de vierde ‘aggregatietoestand’ genoemd wat betekent dat het naast vast, vloeibaar en gas de vierde vorm is die materie kan aannemen. Tijdens een PlexR behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog bestaande uit geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekt de huid vrijwel direct samen en ontstaat er een liftend effect. Een behandeling met de PlexR bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones.

De PlexR stelt de behandelaar in staat om gericht te liften en bepaalde gezichtszones te remodelleren. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheden van huidoverschot, het huidtype, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In vele gevallen kan al een keer afdoende zijn, maar in sommige gevallen kan nog een, of zelfs meerdere behandelingen vereisen.

Na de PlexR behandeling
De behandelde huid kan een lichte tot matige (rondom de ogen) zwelling die 3-5 dagen kan blijven. Tevens kan de huid roodheid vertonen, dit is na een aantal uur tot 2 dagen meestal weg. Ook ontstaat er na de behandeling de plexr ooglifting voor en nazogenaamde “crusting” van de huid, wat betekent dat er een veelvoud van minuscule korstjes ontstaan. Deze korstjes verdwijnen in de meeste gevallen binnen 4 tot 8 dagen. Het is belangrijk om deze korstjes spontaan te laten afvallen en niet op te krabben of op een andere manier te verwijderen. Dit kan littekens veroorzaken. Onder de korstjes zal de nieuwe jonge huid, roze van kleur ontstaan. Na 4 weken tot 4 maanden zal de huid volledig zijn hersteld, afhankelijk van bijvoorbeeld gebruik van bloedverdunners.

Tot die tijd is het noodzakelijk om de huid goed tegen de zon te beschermen, zodat de jonge huid niet verbrand en beschadigd raakt. Deze plekken kunnen gemakkelijk met een vloeibare foundation (Lycogel) worden bedekt, waardoor het je niet hoeft te belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Overigens is het wel belangrijk dat de huid in de dagen na de behandeling wordt beschermd met dezelfde vloeibare foundation tegen schadelijke straling van de sterke UV-stralen van de zon om eventuele hyperpigmentatie (donkere vlekken) op die plekken te voorkomen. Deze foundation dient de hele dag op de behandelde plek ruimschoots aanwezig te zijn.

Als een belangrijk onderdeel van de nazorg wordt een Calendulanzalf van VSM aangeraden om elke nacht gedurende de herstelperiode te gebruiken.

Mogelijk tijdelijke complicatie
Na genezing van de huid kan hyperpigmentatie op het behandelde gebied aanwezig blijven, met name bij mensen die al hyperpigmentatie hebben. Dit trekt in de regel na 8-9 maanden vanzelf weg.

Zijn PlexR behandelingen pijnlijk?
Bij het behandelen zal er een verdovende crème ongeveer 30 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht. Hiermee is de behandeling goed te ondergaan.

Voordelen en veiligheid van PlexR
De werking van PlexR is oppervlakkig, wat betekent dat de energetische plasmastraal de basaalcellenlaag (de levende epidermale laag) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of andere ongewenste of permanente huidschade.

Welke informatie is belangrijk voor de huidtherapeut?
Vertel de huidtherapeut of er ooit huidreacties, in het te behandelen gebied, zijn geweest, zoals:

Stel de behandeling uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook aan de huidtherapeut of je medicijnen inneemt die het immuunsysteem beïnvloeden en of je vatbaar bent voor hyperpigmentatie, melasma en littekenvorming.

Wat is het resultaat op lange termijn?
Na de behandeling zijn de huidvezels samengetrokken en wordt de aanmaak van collageen en elastine in werking gezet. Het collageen wordt in de maanden na de behandeling aangemaakt. Het effect van de behandeling is permanent. Na het samentrekken van de huidvezels door de geïoniseerde gasmoleculen zal het lichaam het effect van de behandeling in stand houden. Een zogenoemde gesublimeerde huid kan niet meer in zijn oude staat terugkeren. De huid zal ook iets dikker zijn.

Prijzen van PlexR behandelingen
Onderstaande bedragen zijn vanaf prijzen; afhankelijk van het oppervlak van de te behandelen zone(s) en combinaties van zones:

* Exacte prijzen op aanvraag en in overleg met behandelaar.
NB: Elke tweede zone wordt aangeboden tegen aanzienlijk gereduceerd tarief. Zo kunnen er interessante aanbiedingen geboden worden zoals een combinatie van lifting van het bovenooglid én wenkbrauwlift voor samen ± €650,-

*In de prijs zit eenmalig inbegrepen: Lycogel Foundation en Calendulanzalf van VSM 25ml.

* Bij evt. opeenvolgende behandelingen van dezelfde zone, krijgt u 30% korting op het behandeltarief van dezelfde zone.  Hier zit géén Lycogel Foundation of Calendulanzalf inbegrepen.