Mobile menu

Acne en Puistjes

Terug naar winkel

Acne en Puistjes

Acne; mee-eters, puistjes en/of ontstekingen, is een lastige aandoening. De beste behandeling is een combinatie tussen lasertherapie, peelings en het handmatig verwijderen van mee-eters en puistjes. Het komt meestal voor in de puberteit, maar je kunt het ook krijgen na je 20e of 30e jaar. Acne kan ontsierende littekens en vergrote poriën veroorzaken, vandaar dat een vroege en adequate behandeling wordt aangeraden.

Acnetherapie

Acne ontstaat door o.a. hormonale veranderingen. Deze ‘interne oorzaak’ kunnen we niet oplossen. Wel kunnen we het zichtbare gevolg onder controle houden, de mee-eters, puistjes en ontstekingen. Daarnaast kunnen we de P. Acnes bacterie, die puistjes en ontstekingen veroorzaakt, zoveel mogelijk elimineren tot gehéél elimineren. Door vroeg te starten met acnetherapie kun je littekens zoveel mogelijk vermijden. Iedere persoon met acne is verschillend, daarom biedt Huidcentrum Medic Skincare behandelingen aan die maatwerk zijn.

acne

Praktijkbehandeling bij acne

De praktijkbehandeling is gericht op het uitwendige aspect en bevat de volgende stappen:

  • De huid wordt ‘schoongemaakt’ door middel van dieptereinigingen, waarbij puistjes en mee-eters zorgvuldig verwijderd worden.
  • Wanneer er veel en grote ontstekingen aanwezig zijn, dan kiezen wij voor laserbehandeling met onze ND Yag laser (1064nm), waarmee de P. Acnes bacterie wordt gedood. In combinatie met een peeling kan na 1 behandeling als 60% vermindering van de ontstekingen zijn.
  • Een peeling kan ook zonder de laser gekozen worden, wanneer er een ‘lichtere’ mate van acne is: mee-eters en puistjes, eventueel in combinatie met acnelittekens. Een peeling vernietigd ook de P. acnes bacterie, is huidverdunnend, waardoor acnelittekens verminderen, de huid egaler wordt en tevens gezonder wordt.
  • Na de behandeling is de huid rood. Hiervoor hebben wij een speciale foundation, die na deze behandeling opgedaan mag worden, namelijk lycogel. De kleur wordt aangepast aan uw huidskleur.
 
 

Ter ondersteuning van deze behandeling wordt geadviseerd een thuisbehandeling te starten met de juiste anti-acne producten van Paula’s Choice. Hierover krijg je advies tijdens de intake en gedurende het behandeltraject.

clienten geholpen met acne problemen
0
naast de roodheid die veel minder is, heb ik ook geen last meer van ontstekingen. Daarbij heb ik een hele fijne routine gekregen van Paula’s Choice, speciaal afgestemd op mijn huid.
Anne
naast de roodheid die veel minder is, heb ik ook geen last meer van ontstekingen. Daarbij heb ik een hele fijne routine gekregen van Paula’s Choice, speciaal afgestemd op mijn huid.
Petra