Mobile menu

Terug naar winkel

Alpha-H is een meervoudig award-winning cosmeceutical merk voor vrouwen én mannen die de kwaliteit van hun huid willen verbeteren en resultaat willen zien.
Ondanks dat het merk in 2020 haar 25e verjaardag viert, is de belangrijkste missie al die jaren niet veranderd: volledige toewijding aan het maken van producten die zichtbare huidverbetering en langdurig houdbare resultaten mogelijk maken, ongeacht leeftijd of huidtype. Daarom bevatten alle producten een uitgebalanceerde en geconcentreerde mix van bewezen werkzame ingrediënten. 

De producten zijn erop gericht de huid uit haar ‘comfort zone’ te halen, zodat zij wordt geactiveerd, gestimuleerd en aan het werk gaat en er daadwerkelijk een proces in gang wordt gezet dat leidt tot zichtbare verbetering van kwaliteit, teint en structuur. De producten beïnvloeden de huideigen pH-waarde, waardoor de activiteit in de diepere huidlagen toeneemt: precies daar waar nieuwe, frisse huidcellen en collageenvezels worden aangemaakt.

Alpha hydroxy acids (AHA’s)

AHA’s zijn wateroplosbare, natuurlijke, organische (fruit)zuren die aan
huidverzorgingsproducten worden toegevoegd vanwege hun anti-aging en huid
verbeterende eigenschappen. Er zijn meerdere soorten AHA’s:

Glycolzuur

Alpha-H heeft haar productlijn gebaseerd op glycolzuur vanwege de werking en resultaten van dit zuur op het gebied van  huid(structuur)verbetering en de multi-inzetbaarheid op meerdere vlakken, waaronder pigmentvlekken, acne, grove poriën of een droge, vale huid.
Glycolzuur wordt gewonnen uit rietsuiker en is wellicht het meest gebruikte en bekende alfa hydroxy zuur vanwege de het feit dat het de kleinste molecuulstructuur heeft van alle AHA’s. Hierdoor heeft het van alle AHA’s het grootste vermogen om diep in de huid door te dringen. Eenmaal aangebracht op de huid heeft het 5 belangrijke functies:

1. Exfoliërende en keratolytische werking
Glycolzuur stimuleert de afschilfering van de huid doordat het de lijm-achtige (uit proteïne bestaande) stof die dode huidcellen (epitheelcellen) bijeenhoudt oplost. Voor het 30e levensjaar heeft de huid geen hulp nodig bij het afschilferingsproces, vanaf deze leeftijd
wordt het voor de huid lastiger om dode huidcellen kwijt te raken. Als gevolg van een opstapeling van deze cellen wordt de huid vaal, grauw en doffer als we ouder worden en is de kans op onzuiverheden en schilfers groter. Glycolzuur helpt de huid dus ontdoen van deze dode huidcellen, waardoor de teint helderder en egaler wordt en fijne lijntjes minder diep. De exfoliërende en keratolytische werking helpt bovendien littekentjes vervagen.

2. Hydraterende werking
Glycolzuur bestaat uit wateroplosbare moleculen en werkt als humectant (huidbevochtiger) door de sterke vochtbindende eigenschappen. Het helpt de huid haar eigen vocht beter vasthouden en draagt zo dus actief bij aan een betere hydratatie.

3. Huidversteviging
Eenmaal aangebracht op de huid geeft glycolzuur een tintelend, prikkend, branderig of jeukend gevoel. Dit wordt veroorzaakt doordat de pH-waarde van glycolzuur lager is dan de pH-waarde van de huid zelf. Hierdoor wordt de huid –op een gecontroleerde manier– licht ‘beschadigd’, waardoor het huideigen genezingsproces (en dus de fibroblast activiteit en collageen aanmaak) geforceerd maar gecontroleerd op gang wordt gebracht. Dit genezingsproces bestaat eruit dat in de diepere huidlagen de fibroblast activiteit en dus collageen- en elastine aanmaak wordt geactiveerd. Dit helpt het de verschijning van fijne lijntjes, rimpeltjes en andere vormen van huidbeschadiging (bijv. littekentjes) minimaliseren. Glycolzuur verhoogt eveneens de productie van glycosaminoglycanen (belangrijk bestanddeel van het bindweefsel). Let wel: glycolzuur zorgt alleen bij concentraties v.a. >14-15% én een juiste (lage) pH-waarde van het product voor een verhoogde collageen- en elastine productie, want alleen dan komt glycolzuur diep in de huid terecht. Al zit er nog zoveel glycolzuur in een product; indien de pH van het product niet laag of laag genoeg is is (c.q. lager dan de pH normale waarde van de huid) zal het alleen aan de oppervlakte haar werk doen!

4. Verbeterde werking van andere huid verbeterende werkstoffen
Doordat glycolzuur de huid ontdoet van dode huidcellen, draagt het eveneens bij aan de effectiviteit van andere huidverzorgingsproducten. Een huid waarop veel dode huidcellen liggen, is moeilijker doordringbaar dan een huid die vrij is van dode huidcellen. De werkstoffen van andere huid verbeterende producten (serums, maskers, crèmes) kunnen op een met glycolzuur behandelde huid makkelijker tot in de diepere lagen van de huid doordringen en hun werk beter doen. Bovendien werkt glycolzuur als een transportstof voor andere werkstoffen; door de kleine moleculaire structuur kan glycolzuur dieper in de huid doordringen, waardoor het ook andere werkstoffen dieper in de huid ‘mee’trekt. Samen met melkzuur is glycolzuur het enige ingrediënt dat tot in de basaal cellaag (groeilaag) kan doordringen, wat van binnenuit zorgt voor huidverbetering.

5. Pigmentvermindering
Glycolzuur heeft een sterk vervagend effect op pigmentatie zoals melasma, zonsproetjes en schade door UV-straling. Het werkt sterk exfoliërend en versnelt de afschilfering van de huid, wat resulteert in een uiteenvallen van opgehoopte pigment. Daarnaast helpt glycolzuur pigment niet alleen uiteenvallen, maar ook te ontkleuren. Huidcellen zijn constant in beweging, want langzaamaan onderweg naar het huidoppervlak. Tijdens dit
verschuivingsproces worden de huidcellen ‘zuurder’ naarmate ze dichter aan het huidoppervlak komen (zo ontstaat de zuurmantel van de huid). Aangezien glycolzuur ook een zuur is, reageert het met deze steeds ‘zuurder’ wordende, naar het huidoppervlak onderweg zijnde huidcellen. Als gevolg van deze zuur-op-zuur reactie wordt het pigment in de huidcellen kleurloos. Hoe zuurder de huidcellen, hoe dichter ze aan het oppervlak zitten, hoe kleurlozer ze dus worden, en dus: hoe minder intens de pigmentvlek. Glycolzuur heeft echter alleen bovengenoemde werking in concentraties vanaf 5% en als de pH van het product laag genoeg is. De Alpha-H producten voor thuisgebruik bevatten dan ook tussen de 5% en 15% glycolzuur met een pH variërend tussen de 2.5 tot 3.8. Bij dagelijks gebruik kunnen hiermee snelle en effectieve resultaten behaald worden t.a.v. een gezondere, egalere en jonger uitziende huid. 

PH waarden en (glycolzuur)percentages

Het effect van glycolzuur en andere fruitzuren is afhankelijk van de pH-waarde van het product en het percentage van het gebruikte (fruit)zuur.
pH-waarde:

Als je de pH-waarde van een AHA-product weet, weet je ook tot hoe diep het product werkzaam is in het epidermis. Hoe lager de pH, hoe dieper het tot in de huid doordringt en hoe meer effect het heeft op de levende cellen (organellen) en cellulaire activiteit. Hoe lager de pH, hoe doelgerichter het product werkt en hoe beter het resultaat.

GLYCOLZUUR COMBINEREN MET VITAMINE A
Glycolzuur kan goed gecombineerd worden met diverse vormen van vitamine A. Doordat glycolzuur de huid exfolieert, kunnen retinoïden of vitamine A beter doordringen in de huid. Dit geldt ook voor één van de nieuwste vormen van vitamine A, granactive retinoïde. Op de INCI lijst wordt deze stof vermeld onder de naam ‘hydoxypinacolone retinoate’. Het is al langer bekend (en wetenschappelijk bewezen) dat retinoïden fijne lijntjes en rimpeltjes verzachten en schade veroorzaakt door blootstelling aan de zon helpen te verminderen. Maar veel vormen van vitamine A kunnen de huid irriteren. Daarnaast zijn veel retinoïden instabiel en breken ze snel af onder de invloed van zonlicht. Granactive retinoïde is door zijn moleculaire structuur juist heel stabiel. Het is een biologisch actieve vorm van vitamine A, wat betekent dat het direct door de huid ‘herkend’ wordt en daarom weinig tot geen irritatie veroorzaakt. Hierdoor zorgt de combinatie met glycolzuur voor een zeer effectief product, dat daarnaast dus ook veilig is voor je huid.

NOG MEER COMBINATIES
Naast glycolzuur en vitamine A in je huidverzorgingsroutine, zijn er nog een aantal andere ingrediënten die je huid beschermen en helpen om tekenen van huidveroudering te voorkomen. Bijvoorbeeld antioxidanten, zoals ferulic acid (ferulinezuur), die helpen de schade veroorzaakt door vrije radicalen als gevolg van o.a de zon, roken, stress of vervuiling te beperken. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld ook peptiden een boost geven aan de collageenproductie, voor stevige huid met minder zichtbare rimpeltjes.

Liquid Gold MIDNIGHT REBOOT SERUM
Regelmatig en consistent gebruik van producten die dit soort wetenschappelijk bewezen actieve ingrediënten bevatten, helpen je huidkwaliteit te verbeteren. Je huid wordt langzaam maar zeker gezonder, sterker, egaler, steviger en stralender. De meest recente innovatie van Alpha-H is het Liquid Gold Midnight Reboot Serum.  Dit serum combineert glycolzuur, met granactive retinoïde, ferulinezuur én peptiden. Een superslim, enorm effectief en multifunctioneel product dus!