Mobile menu

Acne rosacea

Rosacea is een algemeen voorkomende huidaandoening, die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat, soms vergezeld van ontstekingen. Het komt voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar. De karakteristieke kleine haarvaatjes op de wangen (teleangiëctastieën) staan bekend als couperose.

Bij rosacea is er sprake van een chronische ontstekingsreactie in de wanden van de oppervlakkige haarvaatjes in de huid. Hierdoor gaat rosacea in de meeste gevallen gepaard met ontstekingen en kleine puistjes (die vocht bevatten) en wordt daarom ook wel acne rosacea genoemd, hoewel het weinig met echte acne te maken heeft.

Rosacea wordt in enkele stadia onderscheiden:

Stadium 1
Blozende wangen: de roodheid houdt (in tegenstelling tot gewoon blozen) soms uren aan, op de wangen worden zeer kleine haardunne vaatjes zichtbaar die niet meer verdwijnen (teleangiëctastieën). Prikkende, soms pijnlijke sensaties in het gelaat na blootstelling aan wind, matige kou of na het wassen van het gezicht.

Stadium 2
Er ontstaan rode bultjes (papels) en puistjes (pustels), vooral op de wangen, neus en kin, maar soms in het gehele gelaat en de poriën in de huid worden beter zichtbaar. Bij onderzoek kunnen geen bacteriën worden aangetoond, dit in tegenstelling tot andere met puistjes gepaard gaande ontstekingen. Bij sommige mensen kan als gevolg van de hevige ontsteking een voortdurende zwelling van het gezicht optreden. Dit heet de ‘maladie de Morbihan’.

Stadium 3
Er ontstaan grotere pustels en dikke rode schijven (infiltraten) in de huid en de huid verruwt, ook de contouren van het gezicht veranderen. Uiteindelijk kan door combinatie van een aantal processen de huid dik en pasteus worden: dit wordt ‘phyma’ genoemd. De bekendste vorm hiervan is rhinophyma: een verdikking van de neus.

Behandeling acne rosacea

De zichtbare bloedvaatjes worden behandeld met lasertherapie, maar dit neemt niet de oorzaak van het ontstaan van rosacea weg. Ontstekingen en de algehele gezondheid van de huid wordt behandeld met praktijkbehandelingen en thuisbehandeling, waarbij het verminderen van de ontstekingsreactie in de haarvaatjes, het herstellen van de huidbarriere en kalmeren van de huid voorop staat. De peeling die wordt gebruikt is de Lactic Peeling, deze peeling bevat o.a. melkzuur. De behandeling wordt ondersteund met producten voor thuisgebruik van Paula´s Choice, die onmisbaar zijn voor het onder controle houden van rosacea en verergering van de stadia voorkomt! 

Optimalisatie van resultaat is te bereiken met de juiste thuisbehandelingNa uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar verschillende productmerken, hebben wij (reeds een aantal jaar geleden) bewust gekozen voor de producten van Paula’s Choice; deze producten  doen wat ze beloven en ze hebben dus een goede kwaliteit-prijs verhouding. Graag adviseren we je de juiste producten voor jouw huid.

Prijslijst

Wil jij ook van je acne rosacea af?

Bel 077-7502383 of mail naar info@medicskincare.nl.

57 reviews op opiness.nl
9.2/10
nvh-keurmerk