Mobile menu

Acne

Acne; mee-eters, puistjes en/of ontstekingen, is een lastige aandoening. De beste behandeling is een combinatie tussen lasertherapie, peelings en het handmatig verwijderen van mee-eters en puistjes. Het komt meestal voor in de puberteit, maar je kunt het ook krijgen na je 20e of 30e jaar. Acne kan ontsierende littekens en vergrote poriën veroorzaken, vandaar dat een vroege en adequate behandeling wordt aangeraden.

acne-puistjes

Acnetherapie

Acne ontstaat door o.a. hormonale veranderingen. Deze ‘interne oorzaak’ kunnen we niet oplossen. Wel kunnen we het zichtbare gevolg onder controle houden, de mee-eters, puistjes en ontstekingen. Daarnaast kunnen we de P. Acnes bacterie, die puistjes en ontstekingen veroorzaakt, zoveel mogelijk elimineren tot gehéél elimineren. Door vroeg te starten met acnetherapie kun je littekens zoveel mogelijk vermijden. Iedere persoon met acne is verschillend, daarom biedt Huidcentrum Medic Skincare behandelingen aan die maatwerk zijn.

Praktijkbehandeling bij acne

De praktijkbehandeling is gericht op het uitwendige aspect en bevat de volgende stappen:

  • De huid wordt ‘schoongemaakt’ door middel van dieptereinigingen, waarbij puistjes en mee-eters zorgvuldig verwijderd worden.
  • Wanneer er veel en grote ontstekingen aanwezig zijn, dan kiezen wij voor laserbehandeling met onze ND Yag laser (1064nm), waarmee de P. Acnes bacterie wordt gedood. In combinatie met een peeling kan na 1 behandeling als 60% vermindering van de ontstekingen zijn.
  • Een peeling kan ook zonder de laser gekozen worden, wanneer er een ‘lichtere’ mate van acne is: mee-eters en puistjes, eventueel in combinatie met acnelittekens. Een peeling vernietigd ook de P. acnes bacterie, is huidverdunnend, waardoor acnelittekens verminderen, de huid egaler wordt en tevens gezonder wordt.
  • Na de behandeling is de huid rood. Hiervoor hebben wij een speciale foundation, die na deze behandeling opgedaan mag worden, namelijk lycogel. De kleur wordt aangepast aan uw huidskleur.
 

Optimalisatie van het resultaat en het behouden van het resultaat van de behandeling, is te bereiken met de juiste thuisbehandeling. Na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar verschillende productmerken, hebben wij bewust gekozen voor de producten van Alpha-H en SPA; deze producten doen wat ze beloven en ze hebben dus een goede kwaliteit-prijs verhouding. Graag adviseren we je de juiste producten voor jouw huid.

Prijslijst Acnetherapie


 

57 reviews op opiness.nl
9.2/10
nvh-keurmerk