Mobile menu

Medische Peels

Een peeling zorgt voor een versnelde celdeling. Het verbetert de barrièrefunctie van de huid en zorgt voor een gelijkmatigere pigmentverdeling. Tevens stimuleren ze de aanmaak van collageen en elastine.

Het resultaat is dat de bovenste laag (opperhuid) dunner wordt, maar de tweede laag (lederhuid) dikker. Hierdoor kan het elastine en collageen goed in de huid worden gevormd en gaan liggen, waardoor de steviger en elastischer wordt. Tevens zorgt de huid zo zelf voor de juiste hydratatie en worden de talgklieren minder aangesproken voor soepelheid te voelen, waardoor acne verminderd. Tot slot vervagen pigmentvlekken en rimpels minder zichtbaar. Er ontstaat een algehele verbetering van de huidstructuren en –cellen, waardoor de huid er fris en egaal uit zal gaan zien.

De huidtherapeuten van Huidcentrum Medic Skincare weten precies wat uw huid nodig heeft en zullen u hierover informeren tijdens het intakegesprek. Hierin worden de voor- en nabehandeling besproken en welk resultaat wat u van de behandeling mag verwachten.

Optimalisatie van resultaat is te bereiken met de juiste thuisbehandelingNa uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar verschillende productmerken, hebben wij (reeds een aantal jaar geleden) bewust gekozen voor de producten van Paula’s Choice; deze producten  doen wat ze beloven en ze hebben dus een goede kwaliteit-prijs verhouding. Graag adviseren we je de juiste producten voor jouw huid.

Indicaties peeling

 • Huidveroudering
 • Verminderde huidkwaliteit
 • Acnelittekens
 • Hyperpigmentatie (post-inflammatoire hyperpigmentatie, zonneschade)
 • Acne en Acne rosacea
 • Droge en beschadigde huid


Aantal behandelingen 

Afhankelijk van de intensiteit van de peeling en gevoeligheid van de huid. Zichtbaar resultaat behaald u doorgaans door meerdere behandelingen te ondergaan, minimaal 3 en maximaal 6-8 gevolgd door een pauze van 8 weken, waarna 1 peeling per 8 weken kan gedaan worden. Geadviseerd wordt elke 2-4 weken een behandeling te ondergaan: uw therapeut zal u adviseren wat voor u het beste is.

Is de behandeling gevoelig?

Het gevoel van een chemische peeling wordt omschreven als:
tintelend, jeuk, brandend en prikkelend en warm maar is over het algemeen goed te verdragen.

Verschillende peelings

Voor de verschillende huidindicaties worden verschillende chemische peelings gebruikt. Ook kan er een opbouw van de sterkte van de peelings nodig zijn, om zo de juiste mix te krijgen om de huid te verbeteren.

 1. C- Infusion Peeling

  Vitamine C zorgt voor collageen aanmaak, waardoor de huid wordt verstevigd. Daarnaast heeft het een antioxiderend effect, waardoor zonschade reduceert. Ook heeft het een gunstige invloed op acne en verminderd het pigmentaties.
  Melkzuur zorgt ervoor dat celdeling en aanmaak van hyaluronzuur in de huid wordt gestimuleerd. Het vochtgehalte van de huid wordt zo op peil gehouden en fijne lijntjes worden hierdoor minder zichtbaar. Daarnaast werkt ook melkzuur positief voor pigmentaties. Tyrosinase, het enzym dat pigmentvorming stimuleert, wordt door melkzuur geremd. Door de gestimuleerde celdeling vervagen reeds bestaande pigmentvlekken.
  DE PERFECTE ZOMERPEELING

 1. Pumpkin Peeling

  De pompoen enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen op de opperhuid (bovenste huidlaag). Tevens werkt het als een van de krachtigste anti-oxidanten die vrije radicalen aanpakt. De Alpha Hydroxyzuren en Beta Hydroxyzuren stimuleren de celdeling, waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De combinatie van deze ingrediënten hebben ook een zeer positief effect op anti-aging, acne en pigmentatie. Dit is peeling die tot in de bovenste huidlaag (stratum corneum) komt.

 2. Vita Bright Peeling

  Deze peeling is zeer geschikt voor het oplichten van pigmentvlekken, het verstevigen van de huid, voor de droge, vochtarme en de zonbeschadigde huid. Deze peeling gaat tot in de 2de huidlaag (stratum granulosum).

 3. Skin Bright Peeling

  Een peeling die o.a. melkzuur bevat. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigmentproblemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. Deze peeling gaat tot in de 3de huidlaag (stratum spinosum).

 4. Gycolic Acid Peeling

  Deze peeling, met het Alpha Hydroxy Acid glycolzuur, heeft een diepe penetratie door de kleine moleculaire structuur. Dit zuur stimuleert de celdeling, zorgt voor dermale hydratatie, pakt zonbeschadiging aan, werkt comedonen naar buiten en verbetert de teint. Kortom, een peeling die door zijn brede werking een voordeel biedt voor ieder huidtype. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling gaat tot in de 4de laag (stratum basale).

 5. Sal pulp peeling

  Deze peeling is op basis van salicylzuur en Pulp extracten. Het werkt keratolytisch op het huidoppervlak en het draagt bij aan een betere opname van ingrediënten. De peeling is geschikt voor vette huiden en acne.

 6. Jessner peeling

  Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatieproblemen en is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype.

 7. Trichloorazijn (TCA) peeling 

  Deze peeling is geschikt voor indicaties zoals rimpels, grove poriën, acne littekens en pigmentatie verbeteren door het huidoppervlak te egaliseren.

 8. Mineral retinol solution

  Deze oplossing, op basis van vitamine A, kan aangebracht worden na iedere peeling, maar ook alleen als peeling. Het versnelt het schilferingproces door het stimuleren van de celdeling. Het maakt het huidoppervlak zichtbaar gladder.

Na de peeling-behandeling

 • 24 Uur geen make-up gebruiken, BEHALVE Lycogel Foundation. Dit is een ademende foundation, die de huid niet dichtstopt, roodheid verminderd en geen ontstekingen veroorzaakt. Deze foundation is verkrijgbaar bij Huidcentrum Medic Skincare. Andere crèmes of foundation mogen niet direct na de behandeling, dan kunnen er namelijk ontstekingen ontstaan. Lycogel bevat SPF30.
 • Niet trekken of krabben aan schilfering (kleine velletjes) of evt. korstjes
 • Gedurende de gehele behandelprocedure tot 6 weken na de laatste behandeling niet in de zon gaan zitten, fietsen, tuinieren of iets dergelijks, waarbij het behandelde deel recht in de zon zit. Iedere dag moet u een goede sunblock van minimaal SPF 30 gebruiken. U ook niet onder de zonnebank met het behandelde deel. Dit kan pigmentvlekken veroorzaken.


Vergoeding

De behandeling  met één van deze peelings bij acne(littekens) of pigmentproblematiek vergoeden veel verzekeraars vanuit het aanvullende pakket. Na de behandeling krijgt u van ons een factuur, welke u kunt pinnen of contant betalen. Deze factuur kunt u dan eventueel indienen bij uw zorgverzekeraar. Wij adviseren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoedingen u heeft.

Peelings ter vermindering van veroudering worden niet vergoed.

Prijslijst

Prijslijst Medische Peelings (per behandeling)

Afspraak maken?

Bel 077-7502383 of mail naar info@medicskincare.nl.

57 reviews op opiness.nl
9.2/10
nvh-keurmerk