Mobile menu

Medische Peels

Medische Peeling

Een medische peeling zorgt voor een versnelde celdeling. Het verbetert de barrièrefunctie van de huid en zorgt voor een gelijkmatigere pigmentverdeling. Tevens stimuleeert een peeling de aanmaak van collageen en elastine.

Het resultaat is dat de bovenste laag (opperhuid) dunner wordt, maar de tweede laag (lederhuid) dikker. Hierdoor kan het elastine en collageen goed in de huid worden gevormd en gaan liggen, waardoor de steviger en elastischer wordt. Tevens zorgt de huid zo zelf voor de juiste hydratatie en worden de talgklieren minder aangesproken voor soepelheid te voelen, waardoor acne verminderd. Tot slot vervagen pigmentvlekken en rimpels minder zichtbaar. Er ontstaat een algehele verbetering van de huidstructuren en –cellen, waardoor de huid er fris en egaal uit zal gaan zien.

Optimalisatie van resultaat is te bereiken met de juiste thuisbehandelingHet is noodzakelijk voor een peeling minimaal 2 weken de huid voor te bereiden met de producten van Alpha-H, waarin hoge concentraties van glycolzuur, vitamine A, hyaluronzuur, SPF zitten. De huid is dan in optimale balans voor een medische peel, waardoor betere resultaten worden geboekt. 

Aantal behandelingen 

Afhankelijk van de intensiteit van de peeling en gevoeligheid van de huid. Zichtbaar resultaat behaald u doorgaans door meerdere behandelingen te ondergaan, minimaal 3 en maximaal 6-8 gevolgd door een pauze van 8 weken, waarna 1 peeling per 8 weken kan gedaan worden. Geadviseerd wordt elke 2-4 weken een behandeling te ondergaan: uw therapeut zal u adviseren wat voor u het beste is. 

Voor de verschillende huidindicaties worden verschillende chemische peelings gebruikt. Ook kan er een opbouw van de sterkte van de peelings nodig zijn, om zo de juiste mix te krijgen om de huid te verbeteren.

Combinatiebehandeling

Bij een sterk verouderde huid of acnelittekens is een cominatie tussen microenedling en peeling zeer gewenst. 

Is de behandeling gevoelig?

Het gevoel van een chemische peeling wordt omschreven als:
tintelend, jeuk, brandend en prikkelend en warm maar is over het algemeen goed te verdragen.

 

Prijslijst

Prijslijst Medische Peelings (per behandeling)