Mobile menu

Medische Peels

Een peeling zorgt voor een versnelde celdeling. Het verbetert de barrièrefunctie van de huid en zorgt voor een gelijkmatigere pigmentverdeling. Tevens stimuleeert een peeling de aanmaak van collageen en elastine.

Het resultaat is dat de bovenste laag (opperhuid) dunner wordt, maar de tweede laag (lederhuid) dikker. Hierdoor kan het elastine en collageen goed in de huid worden gevormd en gaan liggen, waardoor de steviger en elastischer wordt. Tevens zorgt de huid zo zelf voor de juiste hydratatie en worden de talgklieren minder aangesproken voor soepelheid te voelen, waardoor acne verminderd. Tot slot vervagen pigmentvlekken en rimpels minder zichtbaar. Er ontstaat een algehele verbetering van de huidstructuren en –cellen, waardoor de huid er fris en egaal uit zal gaan zien.

Optimalisatie van resultaat is te bereiken met de juiste thuisbehandelingHet is noodzakelijk voor een peeling 2 weken de huid voor te bereiden met de producten van Alpha-H, waarin hoge concentraties van glycolzuur, vitamine E en hyaluronzuur zitten. De huid is dan in optimale balans voor een medische peel, waardoor betere resultaten worden geboekt. 

Indicaties peeling

  • Huidveroudering
  • Verminderde huidkwaliteit
  • Acnelittekens
  • Hyperpigmentatie (post-inflammatoire hyperpigmentatie, zonneschade)
  • Acne en Acne rosacea
  • Droge en beschadigde huid

Aantal behandelingen 

Afhankelijk van de intensiteit van de peeling en gevoeligheid van de huid. Zichtbaar resultaat behaald u doorgaans door meerdere behandelingen te ondergaan, minimaal 3 en maximaal 6-8 gevolgd door een pauze van 8 weken, waarna 1 peeling per 8 weken kan gedaan worden. Geadviseerd wordt elke 2-4 weken een behandeling te ondergaan: uw therapeut zal u adviseren wat voor u het beste is.

 Is de behandeling gevoelig?

Het gevoel van een chemische peeling wordt omschreven als:
tintelend, jeuk, brandend en prikkelend en warm maar is over het algemeen goed te verdragen.

Verschillende peelings

Voor de verschillende huidindicaties worden verschillende chemische peelings gebruikt. Ook kan er een opbouw van de sterkte van de peelings nodig zijn, om zo de juiste mix te krijgen om de huid te verbeteren.

Skin Bright Peeling

Een peeling die o.a. melkzuur bevat. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigmentproblemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. Deze peeling gaat tot in de 3de huidlaag (stratum spinosum).

Gycolic Acid Peeling

Deze peeling, met het Alpha Hydroxy Acid glycolzuur, heeft een diepe penetratie door de kleine moleculaire structuur. Dit zuur stimuleert de celdeling, zorgt voor dermale hydratatie, pakt zonbeschadiging aan, werkt comedonen naar buiten en verbetert de teint. Kortom, een peeling die door zijn brede werking een voordeel biedt voor ieder huidtype. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling gaat tot in de 4de laag (stratum basale).

Sal pulp peeling

Deze peeling is op basis van salicylzuur en Pulp extracten. Het werkt keratolytisch op het huidoppervlak en het draagt bij aan een betere opname van ingrediënten. De peeling is geschikt voor vette huiden en acne.

Jessner peeling

Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatieproblemen en is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype.

Trichloorazijn (TCA) peeling 

Deze peeling is geschikt voor indicaties zoals rimpels, grove poriën, acne littekens en pigmentatie verbeteren door het huidoppervlak te egaliseren.

Mineral retinol solution

Deze oplossing, op basis van vitamine A, kan aangebracht worden na iedere peeling, maar ook alleen als peeling. Het versnelt het schilferingproces door het stimuleren van de celdeling. Het maakt het huidoppervlak zichtbaar gladder.

Prijslijst

Prijslijst Medische Peelings (per behandeling)

57 reviews op opiness.nl
9.2/10
nvh-keurmerk