Mobile menu

Microneedling

Microneedling is een huidverbeteringstechniek voor de behandeling van acnelittekens, hypertrofische littekens, fijne rimpels, striae en pigmentvlekken.

Behandeling microneedling

Met hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, worden kleine openingen in de huid gemaakt. Diep in de huid wordt het natuurlijke herstelproces op gang gezet. Door deze prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Uw huid wordt steviger en gladder.
Reliëf door acne-littekens, hypertrofische littekens en rimpels verminderd.

De celdeling krijgt ook een enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, zoals deze hoort te zijn. Daardoor hebben verstoppingen minder kans. Behandeling met microneedling heeft dus ook een zuiverend effect.
Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af, waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender.

Optimalisatie van resultaat is te bereiken met de juiste thuisbehandelingNa uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar verschillende productmerken, hebben wij (reeds een aantal jaar geleden) bewust gekozen voor de producten van Paula’s Choice; deze producten  doen wat ze beloven en ze hebben een goede kwaliteit-prijs verhouding. Graag adviseren we u de juiste producten voor uw huid.

Bekijk de video over Microneedling.

Aantal behandelingen

Hoe meer behandelingen, hoe langer en beter resultaat zichtbaar is. Uiteraard zal elke behandeling met microneedling een boost zijn voor uw huid en tijdelijke verbetering geven. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlakte afspeelt. Het resultaat is daardoor niet meteen zichtbaar, maar na een aantal maanden.

Zichtbaar resultaat behaald u doorgaans door meerdere behandelingen te ondergaan. Het beste resultaat behalen we door iedere 4 weken een behandeling te ondergaan.

Is de behandeling gevoelig?

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is te verdragen. Het is niet geheel pijnloos. De behandeldiepte (variërend van 0,3 mm tot 2 mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. De huidtherapeuten van Huidcentrum Medic Skincare weten precies wat uw huid nodig heeft en zullen u hierover informeren tijdens het intakegesprek. Hierin worden de voor- en nabehandeling besproken, het eventuele gebruik van EMLA-crème en welk resultaat u mag verwachten.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling vertoont uw huid roodheid, direct na de behandeling is dit het meest zichtbaar. Tevens kan uw huid prikkelend en warm aanvoelen. Na een (halve) dag nemen deze verschijnselen af, maar 3 à 4 dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Na deze dagen kan uw huid ook lichte schilfering vertonen; dit zijn dode huidcellen, dit is een gunstige reactie door de versnelde celdeling die ontstaat door de behandeling met microneedling.

Prijslijst

Afspraak maken?

Bel 077-7502383 of mail naar info@medicskincare.nl.

57 reviews op opiness.nl
9.2/10
nvh-keurmerk