Mobile menu

Microneedling

Microneedling

Microneedling is een huidverbeteringstechniek voor de behandeling van acnelittekens, hypertrofische littekens, fijne rimpels, striae en pigmentvlekken.

Behandeling microneedling

Met hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, worden kleine openingen in de huid gemaakt. Diep in de huid wordt het natuurlijke herstelproces op gang gezet. Door deze prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Je huid wordt steviger en gladder. Reliëf door acne-littekens, hypertrofische littekens en rimpels verminderd en pigmentvlekken nemen in felheid af. 

Thuisproducten

Het beste resultaat is te bereiken met het gebruik van thuisproducten die onder andere glycolzuur en vitamine A zuur bevatten. Bij de behandeling van melasma (zwangerschapsmasker) zijn producten zelfs onmisbaar. Wij gebruiken de producten van Alpha-H, omdat hier hoge concentraties van glycolzuur en vitamine A en C in zitten. Graag adviseren we u de juiste producten voor uw huid.

Aantal behandelingen

Gemiddeld aantal behandelingen is 6 behandelingen om de 4-6 weken. Hoe meer behandelingen, hoe langer en beter resultaat zichtbaar is. Uiteraard zal elke behandeling met microneedling een boost zijn voor uw huid en tijdelijke verbetering geven. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlakte afspeelt. Het resultaat is daardoor niet meteen zichtbaar, maar na een aantal maanden.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Direct na de behandeling is je huid rood.  Dit neemt de uren daarna af. Tevens kan je huid prikkelend en warm aanvoelen. Na een (halve) dag nemen deze verschijnselen af. Het kan zijn dat de huid na een aantal dagen hele lichte schilfering vertoont; dit zijn dode huidcellen die versnelt afschilferen en dit is een gunstige reactie.

Is de behandeling gevoelig?

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is te verdragen. Het is niet geheel pijnloos. De behandeldiepte (variërend van 0,3 mm tot 1.5 mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. De huidtherapeuten van Huidcentrum Medic Skincare weten precies wat uw huid nodig heeft en zullen je hierover informeren tijdens het intakegesprek. Hierin worden de voor- en nabehandeling besproken, het eventuele gebruik van EMLA-crème en welk resultaat je mag verwachten.

Prijslijst