Mobile menu

PlexR Soft Surgery

Liften en verstrakken van de huid zonder chirurgie

PlexR is gebaseerd op sublimatie (verdamping) van de bovenste huidlaag (opperhuid). Door verdamping van kleine stukjes van de opperhuid zal een lokaal krimpeffect van de huid ontstaan, met meer strakheid en lifting als resultaat. Omdat de behandeling zich slechts toespitst op de oppervlakte van de huid, zal er geen littekenweefsel in de huid optreden en is behandeling met de PlexR volledig veilig.

Met PlexR kunnen een tal van huidklachten behandeld worden, allen gebaseerd op het weghalen van overtollige huid:

  1. Liften van hangende bovenoogleden, onderoogleden
  2. Rimpels rondom de ogen
  3. Xanthelasma en andere goedaardige bobbels

 

Hoe werkt PlexR Soft Surgery?

PlexR werkt op basis van plasma, dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog geladen plasma, die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekt de huid vrijwel direct samen en ontstaat er een liftend effect. Een behandeling met de PlexR bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones.

Aantal behandelingen met PlexR Soft Surgery

De PlexR stelt de behandelaar in staat om gericht te liften en bepaalde gezichtszones te remodelleren. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid van het huidoverschot, het huidtype, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In vele gevallen kan twee behandelingen afdoende zijn, maar in sommige gevallen kan een derde of zelfs nog vierde behandeling nodig zijn. Tussen de behandelingen moet een interval van ongeveer 4 maanden zijn.

Prijzen van PlexR behandelingen

Na de PlexR behandeling

De behandelde huid kan een lichte tot matige zwelling (rondom de ogen) die 3-5 dagen kan blijven. Tevens kan de huid roodheid vertonen, dit is na een aantal uur tot 2 dagen meestal weg. Ook ontstaat er na de behandeling de zogenaamde “crusting” van de huid, wat betekent dat er een veelvoud van minuscule korstjes ontstaan. Deze korstjes verdwijnen in de meeste gevallen binnen 4 tot 8 dagen.

Onder de korstjes zal de nieuwe jonge huid, roze van kleur ontstaan. Na 4 weken tot 4 maanden zal de huid volledig zijn hersteld. Tot die tijd is het noodzakelijk om de huid goed tegen de zon te beschermen. Deze plekken kunnen gemakkelijk met een vloeibare foundation met hoge SPF (bijv. Lycogel Foundation) worden bedekt, waardoor het je niet hoeft te belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Lycogel Foundation bevat een SPF 30 en dient daarom de hele dag op de behandelde plek ruimschoots aanwezig te zijn.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Bij het behandelen zal er een verdovende crème ongeveer 45 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht. Hiermee is de behandeling goed te ondergaan.

Voordelen en veiligheid van PlexR Soft Surgery

De werking van PlexR is oppervlakkig, wat betekent dat de energetische plasmastraal de basaalcellenlaag (de onderste huidlaag van de opperhuid) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of andere ongewenste of permanente huidschade.

Wat is het resultaat van PlexR op lange termijn?

Na de behandeling zijn de huidvezels samengetrokken en wordt de aanmaak van collageen en elastine in werking gezet. Het collageen wordt in de maanden na de behandeling aangemaakt. Het effect van de behandeling is permanent. Na het samentrekken van de huidvezels door de geïoniseerde gasmoleculen zal het lichaam het effect van de behandeling in stand houden. Een zogenoemde gesublimeerde huid kan niet meer in zijn oude staat terugkeren. De huid zal ook iets dikker zijn.

Welke informatie is belangrijk voor de huidtherapeut?

Vertel de huidtherapeut of er ooit huidreacties, in het te behandelen gebied, zijn geweest, zoals:

  • Koortsblaren (herpes zoster)
  • Cysten
  • Uitslag (eczeem)
  • Infectie


Stel de behandeling uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook aan de huidtherapeut of je medicijnen inneemt die het immuunsysteem beïnvloeden en of je vatbaar bent voor hyperpigmentatie, melasma en littekenvorming.

 

Afspraak maken?

Bel 077-7502383 of mail naar info@medicskincare.nl.