Mobile menu

Welkom

Terug naar winkel

Donkere pigmentvlekken

Wanneer pigmentcellen anders dan normaal in de huid verdeeld zijn, is dit te zien aan een donkere of lichte verkleuring van de normale huidskleur. Bij donkere huidvlekken worden onder invloed van allerlei factoren, bijvoorbeeld hormonen, de pigmentcellen in de huid aangezet meer pigment af te geven aan het omringende weefsel. UV-straling (zonlicht) speelt hierbij een grote rol, ook in de winter!

Behandeling donkere pigmentvlekken

Donkere pigmentvlekken als gevolg van hormoongevoeligheid, zoals bij melasma (zwangerschapsmasker) en post inflammatoire hyperpigmentatie (donkere vlek door beschadiging) worden bij Huidcentrum Medic Skincare behandeld met thuisproducten van Alpha-H die de pigmentafgifte reguleren. Daarnaast worden behandelingen met microneedling met een speciaal pigmentremmend serum gegeven. Thuisproducten en praktijkbehandelingen gaan hand in hand en worden niet afzonderlijk van elkaar uitgevoerd.  

Microneedling

Bij de behandeling van meerdere donkere verkleuringen/ pigmentvlekken, door zonschade, moet een versnelde celdeling en vernieuwing van de huid op de voorgrond liggen. Er zal een continue schilfering aan de gang moeten blijven om dit te realiseren.

Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarbij actief werkende huidverzorgingsproducten worden toegediend in een specifieke volgorde en frequentie. Na minimaal 3 weken de huid te hebben voorbereidt met deze producten, starten de behandelingen met microneedling i.c.m. een speciaal pigmentonderdrukkend serum, om het celvernieuwingsproces te bevorderen. 

Afhankelijk van de ernst adviseren wij tussen de 4-8 behandelingen.

Laser

Het pigment absorbeert het licht van de laser, wat omgezet wordt in warmte, waardoor de huidlaag opgewarmd wordt. Hierdoor komt er een schilfering op gang, waardoor de pigmentvlek in de komende weken daarna vervaagt. Afhankelijk van de ernst zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

 Prijslijst

Welkom

Donkere pigmentvlekken

Acnelittekens

Ongewenste beharing