Mobile menu

Donkere pigmentvlekken

Wanneer pigmentcellen anders dan normaal in de huid verdeeld zijn, is dit te zien aan een donkere of lichte verkleuring van de normale huidskleur. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld ontstekingsprocessen, gevoeligheid op hormonen of littekens.

Bij hyperpigmentatie worden onder invloed van allerlei factoren, bijvoorbeeld hormonen, de pigmentcellen in de huid aangezet meer pigment af te geven aan het omringende weefsel. Hierdoor ontstaan donkere vlekken. UV-straling (zonlicht) speelt hierbij een grote rol in, ook in de winter!

Behandeling donkere pigmentvlekken

Donkere pigmentvlekken als gevolg van hormoongevoeligheid, zoals bij melasma (zwangerschapsmasker) en post inflammatoire hyperpigmentatie (donkere vlek door beschadiging) worden bij Huidcentrum Medic Skincare behandeld met producten die de pigmentafgifte reguleren. 

Pigmentvlekken door zonneschade worden behandeld met chemische peelings, ondersteunt met geselecteerde producten van Paula’s Choice. Enkele pigmentvlekken kunnen met lasertherapie behandeld worden.

Laser

Het pigment absorbeert  het licht van de laser, wat omgezet wordt in warmte, waardoor de huidlaag opgewarmd wordt. Hierdoor komt er een schilfering op gang, waardoor de pigmentvlek in de komende weken daarna vervaagt. Afhankelijk van de ernst zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Peelings

Bij de behandeling van meerdere donkere verkleuringen/pigmentvlekken, door zonschade, moet een versnelde celdeling en vernieuwing van de huid op de voorgrond liggen. Er zal een continue schilfering aan de gang moeten blijven om dit te realiseren. 

Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarbij actief werkende huidverzorgingsproducten worden toegediend in een specifieke volgorde en frequentie. Na minimaal 3 weken de huid te hebben voorbereidt met deze producten, starten de behandelingen met peelings om het celvernieuwingsproces te bevorderen. Hiervoor kunnen we kiezen uit een aantal peelings, afhankelijk van de diepte van het pigment. Onder andere de Lactic Clear Refiner, Jessner en TCA-peel zijn hiervoor geschikt.
Afhankelijk van de ernst adviseren wij tussen de 4-8 behandelingen.

Afspraak maken?

Bel 077-7502383 of mail naar info@medicskincare.nl of klik op de button om ons contactformulier in te vullen:

57 reviews op opiness.nl
9.2/10
nvh-keurmerk