Mobile menu

Ervaringsverhaal Acne

Ruben
18 jaar oud, last van acne

“Hoi allemaal! Ik ben Ruben en ik ben 16 jaar. Graag wil ik jullie wat vertellen over de behandeling van mijn acné door middel van de laser en medische peelings. Sinds mijn twaalfde ongeveer heb ik last van puistjes. Dat was te verwachten, want het zit in de familie. Alleen wilde ik voorkomen dat ik net zo’n littekentjes zou krijgen als mijn vader heeft. Hij had ook heel erg last van ontstekingen en heeft daar nog lang mee rondgelopen, omdat er toen nog niet zo veel aan werd gedaan.

In het begin had ik zelf alleen maar mee-eters, maar na een jaar of twee kreeg ik ook van zo’n dikke onderhuidse ontstekingen! Gelukkig werd ik via mijn huisarts verwezen naar Huidcentrum Medic Skincare, waar ze meteen een duidelijk behandelplan voor mij opstelde.

acne

Omdat ik zo’n last had van ontstekingen leek het de huidtherapeut het beste om een laserbehandeling gecombineerd met een peeling te gaan starten. Hiermee kunnen vooral de ontstekingen en mee-eters aangepakt worden die littekens veroorzaken. Ook zou het effect hebben op de terugkeer van mijn puistjes.

Er werd me uitgelegd hoe de behandeling in zijn werk gaat en ook duidelijk verteld dat het niet de meest makkelijke behandeling was, dat ik kon verwachten dat het niet zonder ‘down-time’ zou zijn. Down-time is dat er na de behandeling een aantal dagen tot een week een na-effect, zoals schilfertjes, optreedt. Dat maakte mij niets uit, ik wilde gewoon heel graag van die lelijke ontstekingen af!

Bij de eerste behandeling werd me bij elke stap verteld wat ik kon verwachten. Eerst werd mijn huid gereinigd met een wasgel. Daarna kwam er nog een exfoliant overheen. Dat is een heel klein beetje zuur. Daardoor krijg je eigenlijk net zo’n effect als met een scrub, alleen is dit niet zo agressief voor je huid. Hierna komt de laserbehandeling. Je krijgt een brilletje op tegen het laserlicht. De laserbehandeling zelf voelde ik, maar het was goed te doen. Dit duurt een minuut of tien. Daarna mag het brilletje af. Hierna komt de peeling. Het is een zuur die de opperhuid verweekt en doorwerkt tot dieper in de huid en dus ook de ontstekingen. Door het zuur worden de ergste ontstekingen in de loop van de dagen erna veel minder.

Na de behandeling met de medische peel wordt de huid weer een beetje tot rust gebracht met een serum en toen was ik klaar. Al met al is het een behandeling van drie kwartier. De dagen erna was mijn gezicht wat rood en schilferig, maar na een week was dit weer weggetrokken. Een week later mocht ik terug komen en toen ging de huidtherapeut de mee-eters en kleine ontstekingen die er nog zaten weghalen (het eruit duwen). Maar er zat al veel minder als die week ervoor! Daarna ben ik nog drie keer behandeld met de laser en peelings gecombineerd en 3 keer met het uitduwen van de mee-eters en kleine ontstekingen. Inmiddels heb ik geen ontstekingen meer, en ook de rode plekjes zijn veel minder!!

Omdat de ontstekingen nu onder controle zijn kan ik nu met alleen basisbehandelingen (dan drukken ze de mee-etertjes die er nog zitten zo af en toe uit) prima alles onder controle houden. Thuis gebruik ik producten die me zijn aangeraden en als ik me goed aan mijn routine houdt in de ochtend en avond, merk ik gewoon dat dat een goed effect heeft op mijn huid. Ik ben echt blij dat ik bijna geen acné meer heb en dat de littekentjes nu achterwege blijven!

P.S. Mijn vader is inmiddels ook begonnen met behandelingen bij Huidcentrum Medic Skincare tegen zijn littekentjes!!’

* Ruben is een fictieve naam i.v.m. privacy.

Wil jij ook af van je acne?

Bel 077-7502383 of mail naar info@medicskincare.nl.

57 reviews op opiness.nl
9.2/10
nvh-keurmerk