Mobile menu

Profhilo

Profhilo hyaluronzuur huidverbetering

Profhilo is puur hyaluronzuur, dat als skinbooster met injecties in de huid ingebracht wordt. Deze huidverbeterende behandeling zorgt direct voor hydratatie van de huid, en zet de huidcellen (fibroblasten) ook aan tot het vormen van collageen en elastine. Dit zorgt ervoor dat je huid steviger en elastischer wordt, geeft een liftend effect, en laat fijne lijntjes verdwijnen. Profhilo is ideaal voor iedereen die zijn huid wil verbeteren, zonder volumetoename van het gezicht. En doordat je eigen huid aan het werk gezet wordt, krijg je altijd een natuurlijk resultaat. Wat een goede crème belooft, maakt Profhilo waar! Profhilo (product van IBSA) is sinds 2016 op de markt in Engeland en Italië, en heeft al diverse Aesthetic Awards gewonnen. Toch is de behandeling nog niet heel bekend in Nederland. 

Wat doet Profhilo?

Profhilo huidverbeterende behandelingen zijn ideaal om het natuurlijke verouderingsproces tegen te gaan. Profhilo is puur hyaluronzuur, dat op een andere manier bewerkt is dan de “normale” hyaluronzuurfillers. Door deze speciale eigenschappen geeft het geen volumetoename van het gelaat. Ook zijn er slechts 5 injecties per gelaatshelft nodig. Profhilo stimuleert de fibroblastenkeratinocyten en adipocyten in de huid. Deze cellen zorgen normaal voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Vanaf je 30e worden deze cellen minder actief. Profhilo zorgt voor stimulering van deze cellen. Dit zorgt voor een versteviging en meer elasticiteit van de huid. Het zorgt dat probleemgebieden als hangende wangen en onscherpe kaaklijn weer verstrakken. Bovendien verbetert het de teint van je huid, en werkt het sterk hydraterend.

Hoe gaat een Profhilo behandeling?

Bij een Profhilo behandeling wordt het hyaluronzuur geïnjecteerd met de zogenaamde 5-points BAP techniek. Hierbij worden er op 5 plekken per zijde van het gelaat injecties geplaatst, met 0,2ml per injectie. Deze 5 plekken zijn speciaal gekozen, zodat de kans op blauwe plekken zo klein mogelijk is. De injecties zijn goed te verdragen, en in principe is er geen verdoving nodig. Als je toch graag verdoving wilt (met verdovende crème), is dat uiteraard wel mogelijk.
Bij een eerste kuur met Profhilo zijn er altijd 2 behandelingen nodig. Tussen de eerste en tweede behandeling zit een maand interval. In uitzonderlijke gevallen (als de huid in slechte conditie is) is een derde behandeling nodig, wederom met één maand interval na de tweede behandeling.

Wanneer zie ik resultaat?

Na de eerste behandeling merk je vrijwel direct dat je huid beter gehydrateerd is. Maar het duurt even voordat je resultaat van de huidverbetering ziet. Waar je bij andere hyaluronzuurfillers direct effect hebt door de volumewerking, is dat bij Profhilo anders. Omdat Profhilo de eigen huidcellen aan het werk zet, duurt het ongeveer één maand na de tweede behandeling voordat je resultaat begint te zien van de structurele huidverbetering. Na een kuur Profhilo (met twee behandelingen) heb je ongeveer 12 maanden een zichtbaar mooi resultaat.

Voor wie is Profhilo geschikt?

Profhilo is geschikt voor iedereen die zijn huid wil verbeteren. Het is zowel voor mannen als vrouwen geschikt, vanaf 30 jaar. Vanaf deze leeftijd nemen collageen– en elastineproductie van je huid af, waardoor de huid veroudert. Dit effect kun je tegengaan met Profhilo.

Zijn er bijwerkingen?

Net als bij elke injectie, is het mogelijk dat er kleine blauwe plekjes ontstaan. Omdat de injecties oppervlakkig zijn, is die kans gering. Om de kans op blauwe plekjes te verkleinen, is het beter om de 24 uur voor een behandeling geen alcohol of ibuprofen te gebruiken. Eventuele blauwe plekjes mag je 6 uur na de behandeling gewoon camoufleren met make-up. Daarnaast zijn de eerste uren na de behandeling soms kleine bultjes zichtbaar op de plaats van injectie. Dit is normaal, en trekt binnen enkele uren weg.  Normaal gesproken is de dag na injectie er niets meer van te zien. Je huid wordt niet rood, en gaat ook niet schilferen na de behandeling.

Wat zijn de nazorgadviezen?

Na een Profhilobehandeling mag je na 6 uur weer make-up aanbrengen op de huid, en de huid weer wassen. De eerste dag wordt intensief sporten afgeraden. Ook kun je beter de eerste week niet naar de sauna gaan, of zonnebanken. Daarnaast is het belangrijk geen peeling, bindweefselmassage, laserbehandeling of andere warmtebehandelingen van de behandelde huid te ondergaan in de eerste twee weken na behandeling.

Welke gebieden kunnen met profhilo behandeld worden?

Profhilo is niet alleen geschikt voor huidverbetering van het gelaat. Ook de hals, bovenarmen en handen zijn mogelijke behandelgebieden. Elk gebied heeft een eigen behandelprotocol, waardoor er met een minimaal aantal injecties toch een heel gebied behandeld kan worden.

Kan een Profhilo behandeling gecombineerd met botox of fillers?

Ja, dat is goed mogelijk. Profhilo werkt vooral aan huidstructuur, elasticiteit, hydratatie, fijne rimpels en teint. Als je je uitstraling verder wilt versterken met botox, of meer volume wilt met fillers, is combineren mogelijk. Tijdens de intake worden jouw wensen besproken, en wordt in overleg een behandelplan opgesteld.

Wat kost een Profhilo behandeling?

Een Profhilo behandeling kost €325 per behandeling. Hierbij wordt 2ml Profhilo hyaluronzuur in de huid ingebracht. Een eerste behandelkuur bestaat altijd uit twee behandelingen, in totaal dus 4ml. Bij een touch-up behandeling na 6 tot 12 maanden (afhankelijk van jouw huidtype) is slechts één behandeling (2ml) nodig.