Mobile menu

Beenvaatjes

Zichtbare beenvaatjes zijn de kleinste oppervlakkige spataderen op de benen. Deze verwijde vaatjes zijn vaak cosmetisch storend. Verwijde beenvaatjes hebben vaak een paarse, blauwe of rode kleur. Deze beenvaatjes die ook wel bezemrijs- of berkentakvaatjes genoemd worden, komen vaker voor bij mensen met een staand beroep of die erfelijk belast zijn.

Huidcentrum Medic Skincare behandeld zichtbare beenvaatjes met een doorsnede variërend van 1mm – 3mm met de Long Pulsed ND:Yag 1064nm.

Zichtbaar verwijde beenvaatjes hebben doorgaans geen functie meer en kunnen veilig verwijderd worden met lasertherapie. Heeft u grotere zichtbare beenvaten die kronkelig verlopen, dan zijn dit spataderen. Spataderen worden behandeld door een dermatoloog of fleboloog.

Behandeling zichtbare beenvaatjes

De ND: Yag laser met een nanometer van 1064 ziet blauw, rood en paars en kan diep de huid in zodat het gericht de beenvaatjes kan behandelen. Omringende huid wordt niet behandeld. De laserstralen worden geabsorbeerd door de kleur van het bloed en het bloed en de bloedvaten worden gestold. Het lymfestelsel ruimt dit in een aantal weken tot maanden op en het wordt afgescheiden door de ontlasting.

Voor de behandeling

De behandeling geeft het beste resultaat als de huid zo licht mogelijk is. Ga dan ook tot 4 weken voor de behandeling niet in de zon.
Indien mogelijk, bloedverdunners 5 dagen voor en na niet gebruiken.

Na de behandeling van zichtbare beenvaatjes

Na de laserbehandeling voelt de huid branderig aan en er treedt lichte oedeemvorming (zwelling) op. Tot 2 weken na de behandelingen kunnen

De laser stolt het bloed en de bloedvaatjes, dit proces duurt een aantal dagen. Daarom is het belangrijk om in de dagen na de behandeling een versterkte doorbloeding in de benen te vermijden, door bijvoorbeeld sporten, sauna en een (té)warm bad/ douche. Gebruik ook liever tot 48 uur na de behandeling geen alcohol.

Wanneer u heel veel oppervlakkige beenvaatjes heeft, adviseren wij om steunkousen te gaan dragen. Deze verlichten niet alleen klachten, maar voorkomen ook de vorming van nieuwe beenvaatjes en spataderen.

In de weken tot maanden na de behandelingen vervagen de behandelde beenvaatjes steeds meer en uw benen gaan er egaler uitzien. Uw lichaam heeft even tijd nodig om de vaatjes op te ruimen. Na ongeveer 6 maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. De vaatjes die behandeld zijn blijven voorgoed weg. De oorzaak van het ontstaan van de vaatjes, zoals erfelijke aanleg, staand beroep of zwangerschap, is niet altijd weg te nemen, dus er kunnen in de toekomst wel weer nieuwe beenvaatjes bijkomen. Herhaling van de behandeling kan gewenst zijn.

Aantal behandelingen zichtbare beenvaatjes

Afhankelijk van de hoeveelheid zichtbare beenvaatjes zijn er ongeveer 3 behandelingen nodig, met een tussenpoos van 6-8 weken tussen de behandelingen. De behandeltijd varieert van 15-60 minuten.

Prijslijst lasertherapie (per behandeling)

15 minuten €75,-
30 minuten €140,-
45 minuten €205,-
60 minuten €270,-

Deze behandeling wordt niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie over deze behandelingen? Neem dan contact op met Huidcentrum Medic Skincare, tel.nr: 077-7502383. Deze behandelingen worden alleen in Venlo/Noord-Limburg uitgevoerd.