Mobile menu

Couperose en rosacea

Bij Huidcentrum Medic Skincare kunt u zichtbare bloedvaatjes in het gezicht laten verwijderen door middel van een vaatlaserbehandeling met de Light Evo Laser 532nm en 1064 nm. Ook vaatjes op decolleté, handen en armen kunnen worden behandeld. Heeft u zichtbare beenvaatjes van een doorsnede van 1-3 mm? Klik dan hier.

Couperose en rosacea

De vaatjes in onze gezichtshuid kunnen kwetsbaar zijn en de vaatwanden kunnen verzwakt zijn. Door verschillende oorzaken kunnen ze zichtbaar worden in het gezicht. Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen wordt dit ‘couperose’ genoemd. Wanneer er ook ontstekingen bij aanwezig zijn wordt het ‘acne rosacea‘ genoemd.

Factoren waardoor de vaatjes kapot kunnen gaan en zichtbaar worden zijn veroudering, overmatig zonnen, roken, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg.

Werking van de vaatlaser

Met behulp van laser kunnen deze haarvaatjes door de huid heen verwijderd worden, zonder de huid te beschadigen. Het bijzondere laserlicht dringt door de huid en zoekt het oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de haarvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. De vaatjes worden opgeruimd door het lymfestelsel.  De laser werkt met een hele fijne pen, waardoor het laserlicht alleen maar op het haarvaatje wordt gericht, zodat het omliggende huidweefsel onaangetast blijft. De behandeling met de DioLite Laser is daarom uitermate geschikt voor de behandeling in het gelaat van teleangiëctastieën (téle’s), couperose en rosacea.

Verwachting van de behandeling met de vaatlaser

Bij couperose worden de zichtbare haarvaatjes met de laserpen uitgedund. De hoeveelheid haarvaatjes zullen aanzienlijk afnemen. Hiervoor zijn wel meerdere behandelingen noodzakelijk. De huid, het lymfestelsel, heeft zes weken nodig om de behandelde vaatjes op te ruimen. Het effect van de behandeling kan enkele jaren aanhouden. In de loop van de jaren kan er, met name ten gevolge van het ouder worden, zonlicht en UV-straling, toch weer enige ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes zijn. Er is dan echter geen bezwaar opnieuw een laserbehandeling te ondergaan.

Na de behandeling met de vaatlaser

Na de behandeling zal de huid enige uren rood zijn en er kan sprake zijn van lichte vochtophoping. Dit zal in de uren na de behandeling geleidelijk aan wegtrekken. Om een snel herstel te bieden van de roodheid is er een speciale foundation, namelijk lycogel. De kleur wordt aangepast aan uw huidskleur. De eerste weken na de behandeling moet voorzichtig worden omgegaan met zonlicht: gebruik een goede sunblock met een zo hoog mogelijke factor en direct zonnen vermijden.

Prijslijst vaatbehandeling (per behandeling)

15 minuten €70,-
30 minuten €135,-

 

Wilt u meer informatie over deze behandelingen? Neem dan contact op met Huidcentrum Medic Skincare, tel.nr: 077-7502383 voor locatie Venlo en Reuver, Noord-Limburg.