Mobile menu

Donkere pigmentvlekken

Wanneer pigmentcellen anders dan normaal in de huid verdeeld zijn, is dit te zien aan een donkere of lichte verkleuring van de normale huidskleur. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld ontstekingsprocessen, gevoeligheid op hormonen of littekens.

Bij hyperpigmentatie worden onder invloed van allerlei factoren, bijvoorbeeld hormonen, de pigmentcellen in de huid aangezet meer pigment af te geven aan het omringende weefsel. Hierdoor ontstaan donkere vlekken. UV-straling (zonlicht) speelt hierbij een grote rol in, ook in de winter!

Behandeling donkere pigmentvlekken

Donkere pigmentvlekken als gevolg van hormoongevoeligheid, zoals bij melasma (zwangerschapsmasker) en post inflammatoire hyperpigmentatie (donkere vlek door beschadiging) worden bij Huidcentrum Medic Skincare behandeld met chemische peelings, ondersteunt met geselecteerde producten van Paula’s Choice. Pigmentvlekken door zonneschade worden behandeld met lasertherapie.

Peelings

Bij de behandeling van donkere pigmentvlekken moet een versnelde celdeling en vernieuwing van de huid op de voorgrond liggen. Er zal een continue schilfering aan de gang moeten blijven om dit te realiseren. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarbij actief werkende huidverzorgingsproducten worden toegediend in een specifieke volgorde en frequentie. Na minimaal 3 weken de huid te hebben voorbereidt met deze producten, starten de behandelingen met peelings om het celvernieuwingsproces te bevorderen. Hiervoor kunnen we kiezen uit een aantal peelings, afhankelijk van de diepte van het pigment. Onder andere de Lactic Clear Refiner, Jessner en TCA-peel zijn hiervoor geschikt. Afhankelijk van de Ernst adviseren wij tussen de 4-8 behandelingen.

Laser

Het pigment absorbeert  het licht van de laser, wat omgezet wordt in warmte. Vervolgens wordt het pigment in kleine deeltjes verpulvert wat door het lichaam wordt opgeruimd. Het pigment neemt in de komende weken af, waardoor het resultaat zichtbaar wordt, zonder dat er een lichter plekje of litteken achterblijft. De huid herstelt zich weer volledig. Afhankelijk van de ernst zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Tarieven pigmentbehandeling zijn per behandeling

15 minuten €70,-
30 minuten €135,-

 

Wilt u meer informatie over deze behandelingen? Neem dan contact op met Huidcentrum Medic Skincare, tel.nr: 077-7502383 voor locatie Venlo en Reuver, Noord-Limburg.