Mobile menu

Ontharingslaser

Voor zowel mannen als vrouwen is ongewenste haargroei of overbeharing een veel voorkomende klacht. Iedere haar heeft 3 haargroeifasen. De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, stofwisseling, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Na de geboorte kunnen geen nieuwe haarzakjes ontstaan. Wel kunnen onder invloed van hormonen ‘slapende’ haarzakjes actief worden, bijvoorbeeld tijdens de puberteit, zwangerschap en overgang. Ook medicijngebruik kan de haargroei stimuleren.

Ongewenste haargroei kan behandeld worden met Elektrische Epilatie of Lasertherapie.

Werking Alexandrite Laser

De puls van de laser, welke maar in een fractie van een seconde zijn energie vrijgeeft, richt zich op het pigment onderaan de haar. Door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje waaruit de haar groeit. Door het maar zo kort afgeven van de warmte en het gebruik van een apparaat wat koude lucht uitblaast zal de huid in de omgeving van de haar goed beschermd zijn.

Wat mag u verwachten van de laserbehandeling?

De behandeling gaat snel, het varieert van een paar minuten tot een uur of langer, afhankelijk van het te behandelen gebied. De laser richt zich op het pigment in de haar. Haren groeien in verschillende fasen: de groeifase, rustfase en uitvalfase. Alléén de haren die in de groeifase zijn, zitten met de gepigmenteerde haar vast aan de voedingsbodem. De haren die op dat moment in een andere fase zitten, zullen niet voldoende behandeld worden. Hierdoor zullen meer behandelingen noodzakelijk zijn (4 tot 8). De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren deze groeifase heeft bereikt.

Het gezicht, de oksels, de bikinilijn en de romp worden om de vijf à zes weken behandeld. De rest van het lichaam wordt om de 10 weken behandeld.

Na de behandeling ziet de huid wat rood, zoals na zonnebrand en kan wat zwelling vertonen. Dit is echter volledig afhankelijk van het huidtype. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt direct uw normale bezigheden hervatten. Wel dient u er rekening mee te houden dat u de huid goed koelt, om het warme gevoel zo snel mogelijk weg te nemen. Per huidgebied is het verschillend hoe lang u moet koelen. Uit de bovenlip en kin is de warmte relatief snel weggetrokken. De wangen en bikinilijn hebben wat meer tijd nodig.

Na gemiddeld zes tot acht behandelingen zijn alle haren in het behandelde gebied in de eerste groeifase geweest en voorgoed verdwenen. Wel is het mogelijk dat ‘slapende’ haarzakjes in de toekomst geactiveerd worden, door bijvoorbeeld medicatie, de overgang of andere veranderingen in uw lichaam.

Voor wie is de laserbehandeling geschikt?

Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. Belangrijk is dat de huid niet donkerder is dan de kleur van het haar of door de zon gebruind is, de haren mogen niet te dun (licht dons) of te wit of rood zijn. De energie die vrij komt zoekt namelijk de gepigmenteerde haar op, bij lichte dons is deze niet goed zichtbaar en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid te veel energie op, in plaats van de haar.

Prijslijst laserontharing (per behandeling)

Lasertherapie Ontharing 
Gelaat
Bovenlip € 60,-
Kin € 60,-
Bovenlip en kin € 90,-
Hals € 80,-
Wangen € 80,-
Bakkebaarden € 60,-
Kaaklijn € 70,-
Voorhoofd € 70,-
Tussen wenkbrauwen /+ boven wenkbrauwen € 40,- / €60,-
Hele gelaat incl hals € 150,-
Nek € 90,-
Oren € 30,-
Lichaam
Oksels € 100,-
Tepelhof € 50,-
Hele armen € 190,-
Onderarmen met hand en vingers € 140,-
Bovenarmen € 120,-
Buik vrouw lijntje navel – os pubis € 70,-
Buik vrouw rondom navel € 90,-
Bikinilijn klein € 100,-
Bikinilijn groot € 125,-
Hele benen € 350-450,-
Bovenbenen € 200,-
Onderbenen (met knie) € 180,-
Voeten en tenen € 60,-
Buik man € 150-250
Borst man € 180,-
Rug man € 150-250
Schouders man € 180,-
Borst en buik man of rug en schouders man € 300-400,-
Billen klein (ook sinus pilonidalis) € 90,-
Billen geheel € 150-200,-

 

Wilt u meer informatie over deze behandelingen? Neem dan contact op met Huidcentrum Medic Skincare, tel.nr: 077-7502383. Deze behandelingen worden alleen in Venlo/Noord-Limburg uitgevoerd.