Mobile menu

Donkere pigmentvlekken

[maxbutton id=”2″ ]

Wanneer pigmentcellen anders dan normaal in de huid verdeeld zijn, is dit te zien aan een donkere of lichte verkleuring van de normale huidskleur. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld ontstekingsprocessen, gevoeligheid op hormonen of littekens.

Bij hyperpigmentatie worden onder invloed van allerlei factoren, bijvoorbeeld hormonen, de pigmentcellen in de huid aangezet meer pigment af te geven aan het omringende weefsel. Hierdoor ontstaan donkere vlekken. UV-straling (zonlicht) speelt hierbij een grote rol in, ook in de winter!

Behandeling donkere pigmentvlekken

Donkere pigmentvlekken als gevolg van hormoongevoeligheid, zoals bij melasma (zwangerschapsmasker) en post inflammatoire hyperpigmentatie (donkere vlek door beschadiging) worden bij Huidcentrum Medic Skincare behandeld met chemische peelings, ondersteunt met geselecteerde producten van Paula’s Choice. Pigmentvlekken door zonneschade worden behandeld met lasertherapie.

MeLine pigmentbehandeling

MeLine is de eerste en enige productlijn wat de moeilijkste pigmentstoornis kan behandelen, namelijk MELASMA, het zogeheten zwangerschapsmasker. De producten leggen alle stappen van de pigmentvorming stil, waarmee het overtollige pigment drastisch wordt verminderd en nieuw pigment dat wordt aangemaakt, zich direct homogeen verspreid. Lees meer

Laser

Het pigment absorbeert  het licht van de laser, wat omgezet wordt in warmte, waardoor de huidlaag opgewarmd wordt. Hierdoor komt er een schilfering op gang, waardoor de pigmentvlek in de komende weken daarna vervaagt. Afhankelijk van de ernst zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Tarieven pigmentbehandeling zijn per behandeling

15 minuten €67,50
30 minuten €130,-

Wilt u meer informatie over deze behandelingen? Neem dan contact op met Huidcentrum Medic Skincare, tel.nr: 077-7502383 voor locatie Venlo, Noord-Limburg.