Mobile menu

tabs-test

Terug naar winkel

tabs-test

Huid- en lasertherapie
U kunt bij ons terecht voor huidaandoeningen, zoals acne, ongewenste beharing, gesprongen bloedvaatjes en pigmentvlekken.

Bij Huidcentrum Medic Skincare staat een professioneel team van huidtherapeuten dagelijks voor u klaar. Wij geven u eerlijke voorlichting en stellen een effectief behandelplan op.

Afspraak maken?

Bel 077-7502383 of mail naar info@medicskincare.nl of klik op de button om ons contactformulier in te vullen:


Afspraak maken

Acne
Donkere pigmentvlekken
Acnelittekens
Lichte pigmentvlekken
Acne Rosacea
Ongewenste beharing
Zichtbare beenvaatjes
Tatoeage verwijderen
PlexR Soft Surgery
MeLine
Zichtbare bloedvaatjes
Medische peels
Microneedling
Acne

Acne; mee-eters, puistjes en/of ontstekingen, is een lastige aandoening. De beste behandeling is een combinatie tussen lasertherapie, peelings en het handmatig verwijderen van mee-eters en puistjes. Het komt meestal voor in de puberteit, maar je kunt het ook krijgen na je 20e of 30e jaar. Acne kan ontsierende littekens en vergrote poriën veroorzaken, vandaar dat een vroege en adequate behandeling wordt aangeraden.

Acnetherapie

acne-puistjesAcne ontstaat door o.a. hormonale veranderingen. Deze ‘interne oorzaak’ kunnen we niet oplossen. Wel kunnen we het zichtbare gevolg onder controle houden, de mee-eters, puistjes en ontstekingen. Daarnaast kunnen we de P. Acnes bacterie, die puistjes en ontstekingen veroorzaakt, zoveel mogelijk elimineren tot gehéél elimineren. Door vroeg te starten met acnetherapie kun je littekens zoveel mogelijk vermijden. Iedere persoon met acne is verschillend, daarom biedt Huidcentrum Medic Skincare behandelingen aan die maatwerk zijn.

Praktijkbehandeling bij acne

De praktijkbehandeling is gericht op het uitwendige aspect en bevat de volgende stappen:

Ter ondersteuning van deze behandeling wordt geadviseerd een thuisbehandeling te starten met de juiste anti-acne producten van Paula’s Choice. Hierover krijg je advies tijdens de intake en gedurende het behandeltraject.

Prijslijst Acnetherapie

Donkere pigmentvlekken

Wanneer pigmentcellen anders dan normaal in de huid verdeeld zijn, is dit te zien aan een donkere of lichte verkleuring van de normale huidskleur. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld ontstekingsprocessen, gevoeligheid op hormonen of littekens. Bij hyperpigmentatie worden onder invloed van allerlei factoren, bijvoorbeeld hormonen, de pigmentcellen in de huid aangezet meer pigment af te geven aan het omringende weefsel. Hierdoor ontstaan donkere vlekken. UV-straling (zonlicht) speelt hierbij een grote rol in, ook in de winter!

Behandeling donkere pigmentvlekken

Donkere pigmentvlekken als gevolg van hormoongevoeligheid, zoals bij melasma (zwangerschapsmasker) en post inflammatoire hyperpigmentatie (donkere vlek door beschadiging) worden bij Huidcentrum Medic Skincare behandeld met MeLine pigmentbehandeling. Dit is de enige behandeling die de constante aanmaak van overtollig pigment nagenoeg kan stoppen. Pigmentvlekken door zonneschade worden behandeld met chemische peelings, ondersteunt met geselecteerde producten van Paula’s Choice. Enkele pigmentvlekken kunnen met lasertherapie behandeld worden.

MeLine

MeLine is de eerste en enige productlijn wat de moeilijkste pigmentstoornis kan behandelen, namelijk MELASMA, het zogeheten zwangerschapsmasker. De producten leggen alle stappen van de pigmentvorming stil, waarmee het overtollige pigment drastisch wordt verminderd en nieuw pigment dat wordt aangemaakt, zich direct homogeen verspreid.

De hoogwaardige ingrediënten van de producten van MeLine werken verhelderend en ontstekingsremmend op de huid en zijn zo samengesteld dat ze elkaar versterken en de huid optimaal kunnen penetreren om in de juiste diepte te komen. De combinatie van actieve ingrediënten geven een sterk gecontroleerde werking, waardoor het proces van pigmentaanmaak wordt verstoord.

Peelings

Bij de behandeling van meerdere donkere verkleuringen/ pigmentvlekken, door zonschade, moet een versnelde celdeling en vernieuwing van de huid op de voorgrond liggen. Er zal een continue schilfering aan de gang moeten blijven om dit te realiseren.

Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarbij actief werkende huidverzorgingsproducten worden toegediend in een specifieke volgorde en frequentie. Na minimaal 3 weken de huid te hebben voorbereidt met deze producten, starten de behandelingen met peelings om het celvernieuwingsproces te bevorderen. Hiervoor kunnen we kiezen uit een aantal peelings, afhankelijk van de diepte van het pigment. Onder andere de Lactic Clear Refiner, Jessner en TCA-peel zijn hiervoor geschikt.

Afhankelijk van de ernst adviseren wij tussen de 4-8 behandelingen.

Laser

Het pigment absorbeert het licht van de laser, wat omgezet wordt in warmte, waardoor de huidlaag opgewarmd wordt. Hierdoor komt er een schilfering op gang, waardoor de pigmentvlek in de komende weken daarna vervaagt. Afhankelijk van de ernst zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Acnelittekens

Acnelittekens, een gevolg van veel puistjes, ontstekingen en mee-eters, kunnen wij heel goed behandelen!

Behandeling acnelittekens

We gebruiken hierbij microneedling, peelings en/of lasertherapie, afhankelijk van uw huid en de ernst van de littekens. De peeling die voor acnelittekens uitermate geschikt is, is de Jessnerpeel, TCA-peel en Mineral Retinol Peel. Na de behandeling is de huid rood, maar hiervoor heeft Huidcentrum Medic Skincare een speciale foundation, die na deze behandeling opgedaan mag worden, namelijk lycogel.

Lycogel bevordert het herstelproces en is geschikt voor alle huidtypen. De huid kalmeert en het biedt bescherming tegen de zon: Sun Protection Factor (SPF) 30. De huidtherapeut past de kleur aan uw huidskleur.

Als thuisbehandeling zullen wij je prodcuten adviseren van Paula’s Choice waardoor de huid zal verdunnen, weer gezond worden en de littekens nog verder verminderen.

Lichte pigmentvlekken

Hypopigmentatie (lichte pigmentvlekken), is een auto-immuunziekte. Het lichaam denkt dat de eigen pigmentcellen lichaamsvreemd zijn, zoals bij een bacterie of virus. Er worden antistoffen aangemaakt tegen de pigmentcellen. De pigmentcellen worden uitgeschakeld, waardoor ze geen pigment meer kunnen vormen. Hierdoor ontstaan lichte vlekken.

Behandeling lichte pigmentvlekken

Hypopigmentatie wordt bij Huidcentrum Medic Skincare behandeld middels medische camouflage. Deze camouflage is bedoeld om storende huidkleurverschillen minder opvallend te maken. Het kan bij zowel donkere als lichte huidkleurverschillen worden toegepast. Op deskundige wijze wordt van speciale water- en veegvaste camouflageproducten de goede kleur bepaald en krijgt u uitgelegd hoe u de producten thuis toe kunt passen.

Camouflagetherapie 

Dit is een tijdelijke therapie waarbij u producten zelf aanbrengt op het aangedane huidgebied. Bij deze therapie wordt er samen met u een camouflagekleur uitgezocht om de pigmentatieverschillen tijdelijk te verbergen. Door een grote variatie in de kleuren van de camouflagecrèmes is het mogelijk een onopvallende camouflage aan te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Tijdens de behandeling wordt u de techniek van het aanbrengen van de camouflageproducten aangeleerd, waardoor u deze camouflageproducten zelf (dagelijks) kunt toepassen.

Acne Rosacea

Rosacea is een algemeen voorkomende huidaandoening, die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat, soms vergezeld van ontstekingen. Het komt voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar. De karakteristieke kleine haarvaatjes op de wangen (teleangiëctastieën) staan bekend als couperose.

Bij rosacea is er sprake van een chronische ontstekingsreactie in de wanden van de oppervlakkige haarvaatjes in de huid. Hierdoor gaat rosacea in de meeste gevallen gepaard met ontstekingen en kleine puistjes (die vocht bevatten) en wordt daarom ook wel acne rosacea genoemd, hoewel het weinig met echte acne te maken heeft.

Rosacea wordt in enkele stadia onderscheiden:

Stadium 1
Blozende wangen: de roodheid houdt (in tegenstelling tot gewoon blozen) soms uren aan, op de wangen worden zeer kleine haardunne vaatjes zichtbaar die niet meer verdwijnen (teleangiëctastieën). Prikkende, soms pijnlijke sensaties in het gelaat na blootstelling aan wind, matige kou of na het wassen van het gezicht.

Stadium 2
Er ontstaan rode bultjes (papels) en puistjes (pustels), vooral op de wangen, neus en kin, maar soms in het gehele gelaat en de poriën in de huid worden beter zichtbaar. Bij onderzoek kunnen geen bacteriën worden aangetoond, dit in tegenstelling tot andere met puistjes gepaard gaande ontstekingen. Bij sommige mensen kan als gevolg van de hevige ontsteking een voortdurende zwelling van het gezicht optreden. Dit heet de ‘maladie de Morbihan’.

Stadium 3
Er ontstaan grotere pustels en dikke rode schijven (infiltraten) in de huid en de huid verruwt, ook de contouren van het gezicht veranderen. Uiteindelijk kan door combinatie van een aantal processen de huid dik en pasteus worden: dit wordt ‘phyma’ genoemd. De bekendste vorm hiervan is rhinophyma: een verdikking van de neus.

Behandeling acne rosacea

De zichtbare bloedvaatjes worden behandeld met lasertherapie, maar dit neemt niet de oorzaak van het ontstaan van rosacea weg. Ontstekingen en de algehele gezondheid van de huid wordt behandeld met praktijkbehandelingen en thuisbehandeling, waarbij het verminderen van de ontstekingsreactie in de haarvaatjes, het herstellen van de huidbarriere en kalmeren van de huid voorop staat. De peeling die wordt gebruikt is de Lactic Peeling, deze peeling bevat o.a. melkzuur. De behandeling wordt ondersteund met producten voor thuisgebruik van Paula´s Choice, die onmisbaar zijn voor het onder controle houden van rosacea en verergering van de stadia voorkomt!

Prijslijst Chemische Peelings (per behandeling)

Prijslijst ongewenste beharing GELAAT (per behandeling)

Ongewenste beharing

Voor zowel mannen als vrouwen is ongewenste haargroei of overbeharing een veel voorkomende klacht. Iedere haar heeft 3 haargroeifasen. De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Na de geboorte kunnen geen nieuwe haarzakjes ontstaan. Wel kunnen onder invloed van hormonen ‘slapende’ haarzakjes actief worden, bijvoorbeeld tijdens de puberteit, zwangerschap en overgang. Ook medicijngebruik kan de haargroei stimuleren.

Behandeling ongewenste beharing

Ongewenste haargroei kan behandeld worden met Elektrische Epilatie of Lasertherapie. Lichte en rode haren worden behandeld met elektrische epilatie. Donkere haren worden behandeld met lasertherapie.

> Meer informatie over de ontharingslaser
> Meer informatie over elektrische epilatie

Zichtbare beenvaatjes

Zichtbare beenvaatjes zijn de kleinste oppervlakkige spataderen op de benen. Deze verwijde vaatjes zijn vaak cosmetisch storend. Verwijde beenvaatjes hebben vaak een paarse, blauwe of rode kleur. Deze beenvaatjes die ook wel bezemrijs- of berkentakvaatjes genoemd worden, komen vaker voor bij mensen met een staand beroep of die erfelijk belast zijn.

Huidcentrum Medic Skincare behandeld zichtbare beenvaatjes met een doorsnede variërend van 1mm – 3mm met de Long Pulsed ND:Yag 1064nm.

Zichtbaar verwijde beenvaatjes hebben doorgaans geen functie meer en kunnen veilig verwijderd worden met lasertherapie. Heeft u grotere zichtbare beenvaten die kronkelig verlopen, dan zijn dit spataderen. Spataderen worden behandeld door een dermatoloog of fleboloog.

Behandeling zichtbare beenvaatjes

De ND: Yag laser met een nanometer van 1064 ziet blauw, rood en paars en kan diep de huid in zodat het gericht de beenvaatjes kan behandelen. Omringende huid wordt niet behandeld. De laserstralen worden geabsorbeerd door de kleur van het bloed en het bloed en de bloedvaten worden gestold. Het lymfestelsel ruimt dit in een aantal weken tot maanden op en het wordt afgescheiden door de ontlasting.

Voor de behandeling

De behandeling geeft het beste resultaat als de huid zo licht mogelijk is. Ga dan ook tot 4 weken voor de behandeling niet in de zon. Indien mogelijk, bloedverdunners 5 dagen voor en na niet gebruiken.

Na de behandeling van zichtbare beenvaatjes

Na de laserbehandeling voelt de huid branderig aan en er treedt lichte oedeemvorming (zwelling) op. Tot 2 weken na de behandelingen kunnen

De laser stolt het bloed en de bloedvaatjes, dit proces duurt een aantal dagen. Daarom is het belangrijk om in de dagen na de behandeling een versterkte doorbloeding in de benen te vermijden, door bijvoorbeeld sporten, sauna en een (té)warm bad/ douche. Gebruik ook liever tot 48 uur na de behandeling geen alcohol.

Wanneer u heel veel oppervlakkige beenvaatjes heeft, adviseren wij om steunkousen te gaan dragen. Deze verlichten niet alleen klachten, maar voorkomen ook de vorming van nieuwe beenvaatjes en spataderen.

In de weken tot maanden na de behandelingen vervagen de behandelde beenvaatjes steeds meer en uw benen gaan er egaler uitzien. Uw lichaam heeft even tijd nodig om de vaatjes op te ruimen. Na ongeveer 6 maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. De vaatjes die behandeld zijn blijven voorgoed weg. De oorzaak van het ontstaan van de vaatjes, zoals erfelijke aanleg, staand beroep of zwangerschap, is niet altijd weg te nemen, dus er kunnen in de toekomst wel weer nieuwe beenvaatjes bijkomen. Herhaling van de behandeling kan gewenst zijn.

Aantal behandelingen zichtbare beenvaatjes

Afhankelijk van de hoeveelheid zichtbare beenvaatjes zijn er ongeveer 3 behandelingen nodig, met een tussenpoos van 6-8 weken tussen de behandelingen. De behandeltijd varieert van 15-60 minuten.

Deze behandeling wordt niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Tatoeage verwijderen

Wanneer je spijt hebt van je tatoeage, een gedeelte daarvan, óf je wilt juist ruimte maken voor een nieuwe, dan is het verwijderen van de tatoeage door middel van laserbehandelingen dé oplossing.

Huidcentrum Medic Skincare werkt met de meest geavanceerde apparatuur om zo efficiënt en pijnloos mogelijk tatoeages te verwijderen. De behandelingen worden uitsluitend uitgevoerd door gekwalificeerde huidtherapeuten.

Tatoeageverwijdering met lasertherapie

Huidcentrum Medic Skincare heeft de Quanta system Q-plus Switched laser tot haar beschikking. Dit is een apparaat met drie golflengtes die alle tatoeagekleuren kan verwijderen. Hiermee onderscheiden wij ons van andere laserpraktijken die werken met tatoeageverwijderingslasers met twee golflengtes. Ook geeft deze Q-plus Switched laser in zeer korte tijd (nanoseconden) de juiste energie af om de tatoeage-inkt te kunnen verbrijzelen in zeer kleine deeltjes. Deze inktdeeltjes worden vervolgens door het lichaam als onbekend bestempeld en afgevoerd.

Koeling bij lasertherapie

Gedurende de behandeling is het belangrijk om de huid te koelen. Dit gebeurt met de speciaal ontworpen Cryo 6, een koelingssysteem ontwikkeld voor gerichte huidlaser behandelingen. Zo wordt de huid zo min mogelijk aangetast en herstelt de huid beter na de behandeling. Én met de juiste koeling is de behandeling minder gevoelig!

Indicaties en behandelfrequentie van tatoeageverwijdering


De behandelfrequentie 4-12 behandelingen is afhankelijk van een aantal factoren:


Resultaat verwijderen tatoeage

Binnen een aantal weken na íedere behandeling vervaagt de inkt van de tatoeage totdat de tatoeage (bijna) niet meer te zien is.

Bijwerkingen verwijderen tatoeage

Op het moment dat de tatoeage wordt behandeld, ontstaat er een witte verkleuring van de inkt. Dit heet frosting van de huid, ontstaan door luchtbelletjes in de opperhuid. Dit effect trekt over het algemeen na 15 minuten weg.

Na de behandeling kan het behandelde gebied er rood uitzien en kan er sprake zijn van zwelling. Ook is de kans groot dat er blaarvorming ontstaat. Dit trekt na gemiddeld 5 dagen weg en laat geen bijwerkingen achter.
De tatoeage kan een aantal weken jeuken en de huid kan droog aanvoelen. Hiervoor mag de tatoeage met Calendulanzalf van VSM ingesmeerd worden en bedekt worden met een gaasje.

Prijslijst verwijderen tatoeage (per behandeling)

De behandelingen voor het verwijderen van een tatoeage worden niet vergoedt door uw zorgverzekering.

PlexR Soft Surgery

Liften en verstrakken van de huid zonder chirurgie

PlexR is gebaseerd op sublimatie (verdamping) van de bovenste huidlaag (opperhuid). Door verdamping van kleine stukjes van de opperhuid zal een lokaal krimpeffect van de huid ontstaan, met meer strakheid en lifting als resultaat. Omdat de behandeling zich slechts toespitst op de oppervlakte van de huid, zal er geen littekenweefsel in de huid optreden en is behandeling met de PlexR volledig veilig.

Met PlexR kunnen een tal van huidklachten behandeld worden, allen gebaseerd op het 
weghalen van overtollige huid:

 1. Liften van hangende bovenoogleden, onderoogleden
 2. Rimpels rondom de ogen
 3. Xanthelasma en andere goedaardige bobbels


Hoe werkt PlexR Soft Surgery?

PlexR werkt op basis van plasma, dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog geladen plasma, die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekt de huid vrijwel direct samen en ontstaat er een liftend effect. Een behandeling met de PlexR bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones.

Aantal behandelingen met PlexR Soft Surgery

De PlexR stelt de behandelaar in staat om gericht te liften en bepaalde gezichtszones te remodelleren. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid van het huidoverschot, het huidtype, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In vele gevallen kan twee behandelingen afdoende zijn, maar in sommige gevallen kan een derde of zelfs nog vierde behandeling nodig zijn. Tussen de behandelingen moet een interval van ongeveer 4 maanden zijn.

Prijzen van PlexR behandelingen

Na de PlexR behandeling

De behandelde huid kan een lichte tot matige zwelling (rondom de ogen) die 3-5 dagen kan blijven. Tevens kan de huid roodheid vertonen, dit is na een aantal uur tot 2 dagen meestal weg. Ook ontstaat er na de behandeling de zogenaamde “crusting” van de huid, wat betekent dat er een veelvoud van minuscule korstjes ontstaan. Deze korstjes verdwijnen in de meeste gevallen binnen 4 tot 8 dagen.

Onder de korstjes zal de nieuwe jonge huid, roze van kleur ontstaan. Na 4 weken tot 4 maanden zal de huid volledig zijn hersteld. Tot die tijd is het noodzakelijk om de huid goed tegen de zon te beschermen. Deze plekken kunnen gemakkelijk met een vloeibare foundation met hoge SPF (bijv. Lycogel Foundation) worden bedekt, waardoor het je niet hoeft te belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Lycogel Foundation bevat een SPF 30 en dient daarom de hele dag op de behandelde plek ruimschoots aanwezig te zijn.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Bij het behandelen zal er een verdovende crème ongeveer 45 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht. Hiermee is de behandeling goed te ondergaan.

Voordelen en veiligheid van PlexR Soft Surgery

De werking van PlexR is oppervlakkig, wat betekent dat de energetische plasmastraal de basaalcellenlaag (de onderste huidlaag van de opperhuid) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of andere ongewenste of permanente huidschade.

Wat is het resultaat van PlexR op lange termijn?

Na de behandeling zijn de huidvezels samengetrokken en wordt de aanmaak van collageen en elastine in werking gezet. Het collageen wordt in de maanden na de behandeling aangemaakt. Het effect van de behandeling is permanent. Na het samentrekken van de huidvezels door de geïoniseerde gasmoleculen zal het lichaam het effect van de behandeling in stand houden. Een zogenoemde gesublimeerde huid kan niet meer in zijn oude staat terugkeren. De huid zal ook iets dikker zijn.

Welke informatie is belangrijk voor de huidtherapeut?

Vertel de huidtherapeut of er ooit huidreacties, in het te behandelen gebied, zijn geweest, zoals:

Stel de behandeling uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook aan de huidtherapeut of je medicijnen inneemt die het immuunsysteem beïnvloeden en of je vatbaar bent voor hyperpigmentatie, melasma en littekenvorming.

MeLine

Oppervlakkig en diep pigment

Oppervlakkig pigment zit in de hoornlaag. Dit is de laag waar een celdeling is, waardoor het pigment gemakkelijk uit deze laag kan weggehaald kan worden.
Diep pigment komt door schade van de pigmentcel: de cel is gescheurd en het pigment lekt in de lederhuid, hierdoor zit het pigment in een laag waar geen celdeling zit. Ook ziet ons lichaam het pigment als lichaamsvreemd en stuurt er cellen naar toe (macrofagen), die het pigment inkapselen. Hierdoor is diep pigment heel moeilijk uit de huid te krijgen. Bij het behandelen van diep pigment blijf je een lichte waas zien.

De verschillende pigmentproblemen zijn

 1. Melasma: zwangerschapsmasker
 2. Post Inflammatoire hyperpigmentatie (PIH): na verwonding/ontsteking een donkere vlek krijgen
 3. Solar lentigo: dit is meestal 1 of 2 vlekken door zonschade en kan met de pigmentlaser (en evt. producten) behandeld worden.

Er zijn meerdere oorzaken voor de bovenstaande pigmentproblemen,


MeLine: de behandeling

MeLine is de eerste en enige productlijn wat de moeilijkste pigmentstoornis kan behandelen, namelijk MELASMA, het zogeheten zwangerschapsmasker. De producten leggen alle stappen van de pigmentvorming stil, waarmee het overtollige pigment drastisch wordt verminderd en nieuw pigment dat wordt aangemaakt, zich direct homogeen verspreid.

De hoogwaardige ingrediënten werken verhelderend en ontstekingsremmend op de huid en zijn zo samengesteld dat ze elkaar versterken en de huid optimaal kunnen penetreren om in de juiste diepte te komen. De combinatie van actieve ingrediënten geven een sterk gecontroleerde werking, waardoor het proces van pigmentaanmaak wordt verstoord.

Vanwege een verschillende samenstelling van de producten voor de donkere en de lichte huid, kunnen wij ook donkere huidtypes veilig behandelen. Omdat het product zo samengesteld is dat het diep in de huid kan komen en het de pigmentcellen kalmeert, kunnen ook moeilijke chronische huidproblemen zoals melasma veilig behandeld worden.

Na de behandelingen & bijwerkingen
Na de therapeutische masker behandeling in onze praktijk komt er een schilferende huidreactie op gang. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen duren. In sommige gevallen kan het pigment eerst donkerder kleuren dan daarna pas afschilferen. Tijdens het schilferproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en mag je niet in de zon. Ook draag je dagelijks een SPF 50+.

De thuisproducten bevatten veel anti-oxidanten, verhelderende stoffen, zuren en pigmentremmers waar de huid aan moet wennen. Het is daarom belangrijk om de kuur langzaam op te bouwen zodat de huid kan wennen. De microneedling behandeling kent geen bijwerkingen. Het is wel belangrijk om altijd de huid goed te beschermen met SPF.

Resultaten
Na 1 maand merk je ongeveer 50% vermindering van de pigmentvlekken en de huidconditie zal beter zijn. Na 4 maanden kunnen we stellen dat het pigment grotendeels weg zal zijn. Na de behandeling gebruik je een nachtproduct om het resultaat te onderhouden en na 8 maanden kan de MeLine indien nodig worden herhaald.
Na de kuur is het belangrijk om de huid 3 maanden te laten rusten, voordat je andere behandelingen ondergaat zoals een peeling of laser. Dit is om te voorkomen dat het pigment weer opgewekt wordt door andere behandelingen. Wij raden aan om gedurende andere huidbehandelingen altijd de MeLine te gebruiken om zo eventueel pigment te onderdrukken.

Eigen maatregelen
Zelf dient u ook een aantal maatregelen te nemen om te voorkomen dat het pigment terugkomt of geen vermeerdering van pigment ontstaat.

Zichtbare bloedvaatjes

Bij Huidcentrum Medic Skincare kunt u zichtbare bloedvaatjes in het gezicht laten verwijderen door middel van een vaatlaserbehandeling met de Light Evo Laser 532nm en 1064 nm. Ook vaatjes op decolleté, handen en armen kunnen worden behandeld. Heeft u zichtbare beenvaatjes van een doorsnede van 1-3 mm? Klik dan hier.

Couperose en rosacea

De vaatjes in onze gezichtshuid kunnen kwetsbaar zijn en de vaatwanden kunnen verzwakt zijn. Door verschillende oorzaken kunnen ze zichtbaar worden in het gezicht. Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen wordt dit ‘couperose’ genoemd. Wanneer er ook ontstekingen bij aanwezig zijn wordt het ‘acne rosacea‘ genoemd.

Factoren waardoor de vaatjes kapot kunnen gaan en zichtbaar worden zijn veroudering, overmatig zonnen, roken, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg.

Werking van de vaatlaser

Huidcentrum medic Skincare heeft een aantal behandelmogelijkheden tot haar beschikking.

Met deze methoden kunnen de bloedvaatjes door de huid heen verwijderd worden, zonder de huid te beschadigen. Het bijzondere laserlicht dringt door de huid en zoekt het oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de haarvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. De vaatjes worden opgeruimd door het lymfestelsel.

Verwachting van de behandeling met de vaatlaser

Bij couperose worden de zichtbare haarvaatjes uitgedund. De hoeveelheid haarvaatjes zullen aanzienlijk afnemen. Hiervoor zijn wel meerdere behandelingen noodzakelijk. De huid, het lymfestelsel, heeft zes weken nodig om de behandelde vaatjes op te ruimen. Het effect van de behandeling kan enkele jaren aanhouden. In de loop van de jaren kan er, met name ten gevolge van het ouder worden, zonlicht en UV-straling, toch weer enige ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes zijn. Er is dan echter geen bezwaar opnieuw een laserbehandeling te ondergaan.

Na de behandeling met de vaatlaser

Na de behandeling zal de huid enige uren rood zijn en er kan sprake zijn van lichte vochtophoping. Dit zal in de uren na de behandeling geleidelijk aan wegtrekken. Om een snel herstel te bieden van de roodheid is er een speciale foundation, namelijk lycogel. De kleur wordt aangepast aan uw huidskleur. De eerste weken na de behandeling moet voorzichtig worden omgegaan met zonlicht: gebruik een goede sunblock met een zo hoog mogelijke factor en direct zonnen vermijden.

Prijslijst vaatbehandeling (per behandeling)

Medische peels

Een peeling zorgt voor een versnelde celdeling. Het verbetert de barrièrefunctie van de huid en zorgt voor een gelijkmatigere pigmentverdeling. Tevens stimuleren ze de aanmaak van collageen en elastine.

Het resultaat is dat de bovenste laag (opperhuid) dunner wordt, maar de tweede laag (lederhuid) dikker. Hierdoor kan het elastine en collageen goed in de huid worden gevormd en gaan liggen, waardoor de steviger en elastischer wordt. Tevens zorgt de huid zo zelf voor de juiste hydratatie en worden de talgklieren minder aangesproken voor soepelheid te voelen, waardoor acne verminderd. Tot slot vervagen pigmentvlekken en rimpels minder zichtbaar. Er ontstaat een algehele verbetering van de huidstructuren en –cellen, waardoor de huid er fris en egaal uit zal gaan zien.

De huidtherapeuten van Huidcentrum Medic Skincare weten precies wat uw huid nodig heeft en zullen u hierover informeren tijdens het intakegesprek. Hierin worden de voor- en nabehandeling besproken en welk resultaat wat u van de behandeling mag verwachten.

Indicaties peeling


Aantal behandelingen 

Afhankelijk van de intensiteit van de peeling en gevoeligheid van de huid. Zichtbaar resultaat behaald u doorgaans door meerdere behandelingen te ondergaan, minimaal 3 en maximaal 6-8 gevolgd door een pauze van 8 weken, waarna 1 peeling per 8 weken kan gedaan worden. Geadviseerd wordt elke 2-4 weken een behandeling te ondergaan: uw therapeut zal u adviseren wat voor u het beste is.

Is de behandeling gevoelig?

Het gevoel van een chemische peeling wordt omschreven als:
tintelend, jeuk, brandend en prikkelend en warm maar is over het algemeen goed te verdragen.

lira-peeling-huidtherapie-brabantVerschillende peelings

Voor de verschillende huidindicaties worden verschillende chemische peelings gebruikt. Ook kan er een opbouw van de sterkte van de peelings nodig zijn, om zo de juiste mix te krijgen om de huid te verbeteren.

 1. Pumpkin Peeling

  De pompoen enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen op de opperhuid (bovenste huidlaag). Tevens werkt het als een van de krachtigste anti-oxidanten die vrije radicalen aanpakt. De Alpha Hydroxyzuren en Beta Hydroxyzuren stimuleren de celdeling, waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De combinatie van deze ingrediënten hebben ook een zeer positief effect op anti-aging, acne en pigmentatie. Dit is peeling die tot in de bovenste huidlaag (stratum corneum) komt.

 2. Vita Bright Peeling

  Deze peeling is zeer geschikt voor het oplichten van pigmentvlekken, het verstevigen van de huid, voor de droge, vochtarme en de zonbeschadigde huid. Deze peeling gaat tot in de 2de huidlaag (stratum granulosum).

 3. Lactic Clear Peeling

  Een peeling die o.a. melkzuur bevat. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigmentproblemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. Deze peeling gaat tot in de 3de huidlaag (stratum spinosum).

 4. Hydroxy30 Peeling

  Deze peeling, met het Alpha Hydroxy Acid glycolzuur, heeft een diepe penetratie door de kleine moleculaire structuur. Dit zuur stimuleert de celdeling, zorgt voor dermale hydratatie, pakt zonbeschadiging aan, werkt comedonen naar buiten en verbetert de teint. Kortom, een peeling die door zijn brede werking een voordeel biedt voor ieder huidtype. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling gaat tot in de 4de laag (stratum basale).

 5. Sal pulp peeling

  Deze peeling is op basis van salicylzuur en Pulp extracten. Het werkt keratolytisch op het huidoppervlak en het draagt bij aan een betere opname van ingrediënten. De peeling is geschikt voor vette huiden en acne.

 6. Jessner peeling

  Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatieproblemen en is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype.

 7. Trichloorazijn (TCA) peeling 

  Deze peeling is geschikt voor indicaties zoals rimpels, grove poriën, acne littekens en pigmentatie verbeteren door het huidoppervlak te egaliseren.

 8. Mineral retinol solution

  Deze oplossing, op basis van vitamine A, kan aangebracht worden na iedere peeling, maar ook alleen als peeling. Het versnelt het schilferingproces door het stimuleren van de celdeling. Het maakt het huidoppervlak zichtbaar gladder.

Na de peeling-behandeling


Vergoeding

De behandeling  met één van deze peelings bij acne(littekens) of pigmentproblematiek vergoeden veel verzekeraars vanuit het aanvullende pakket. Na de behandeling krijgt u van ons een factuur, welke u kunt pinnen of contant betalen. Deze factuur kunt u dan eventueel indienen bij uw zorgverzekeraar. Wij adviseren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoedingen u heeft.

Peelings ter vermindering van veroudering worden niet vergoedt.

Microneedling

Microneedling is een huidverbeteringstechniek voor de behandeling van acnelittekens, hypertrofische littekens, fijne rimpels, striae en pigmentvlekken.

Behandeling microneedling

Met hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, worden kleine openingen in de huid gemaakt. Diep in de huid wordt het natuurlijke herstelproces op gang gezet. Door deze prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Uw huid wordt steviger en gladder. Reliëf door acne-littekens, hypertrofische littekens en rimpels verminderd.

De celdeling krijgt ook een enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, zoals deze hoort te zijn. Daardoor hebben verstoppingen minder kans. Behandeling met microneedling heeft dus ook een zuiverend effect.
Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af, waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender.

Aantal behandelingen

Hoe meer behandelingen, hoe langer en beter resultaat zichtbaar is. Uiteraard zal elke behandeling met microneedling een boost zijn voor uw huid en tijdelijke verbetering geven. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlakte afspeelt. Het resultaat is daardoor niet meteen zichtbaar, maar na een aantal maanden.

Zichtbaar resultaat behaald u doorgaans door meerdere behandelingen te ondergaan. Het beste resultaat behalen we door iedere 6 weken een behandeling te ondergaan.

Is de behandeling gevoelig?

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is te verdragen. Het is niet geheel pijnloos. De behandeldiepte (variërend van 0,5 mm tot 2 mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. De huidtherapeuten van Huidcentrum Medic Skincare weten precies wat uw huid nodig heeft en zullen u hierover informeren tijdens het intakegesprek. Hierin worden de voor- en nabehandeling besproken, het eventuele gebruik van EMLA-crème en welk resultaat u mag verwachten.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling vertoont uw huid roodheid, direct na de behandeling is dit het meest zichtbaar. Tevens kan uw huid prikkelend en warm aanvoelen. Na een (halve) dag nemen deze verschijnselen af, maar 3 à 4 dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Na deze dagen kan uw huid ook lichte schilfering vertonen; dit zijn dode huidcellen, dit is een gunstige reactie door de versnelde celdeling die ontstaat door de behandeling met microneedling.

Bekijk de video over Microneedling.

Wilt u meer informatie over deze behandelingen? Neem dan contact op met Huidcentrum Medic Skincare, tel.nr: 077-7502383 voor locatie Venlo en Reuver, Noord-Limburg.

Wil jij ook geholpen worden?

Bel 077-7502383 of mail naar info@medicskincare.nl of klik op de button om ons contactformulier in te vullen:


Afspraak maken


57 reviews op opiness.nl
9.2/10
nvh-keurmerk

Medic Skincare - Henny van Roomen Fotografie-14
Medic Skincare - Henny van Roomen Fotografie-25
Medic Skincare - Henny van Roomen Fotografie-9
Medic Skincare - Henny van Roomen Fotografie-24
Medic Skincare - Henny van Roomen Fotografie-16