Mobile menu

Zichtbare bloedvaatjes/couperose

Tijdens de intake worden je wensen en verwachtingen besproken. Samen stellen we een behandelplan op en bespreken we de mogelijke behandelingen en de thuisproducten die evt. nodig zijn. 

De vaatjes in onze gezichtshuid kunnen kwetsbaar zijn en de vaatwanden kunnen verzwakt zijn. Door verschillende oorzaken kunnen ze zichtbaar worden in het gezicht. Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen wordt dit ‘couperose’ genoemd. Wanneer er ook ontstekingen bij aanwezig zijn wordt het ‘acne rosacea‘ genoemd.

Factoren waardoor de vaatjes kapot kunnen gaan en zichtbaar worden zijn veroudering, overmatig zonnen, roken, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg.

Acne rosacea zijn meerdere kleine bultjes gevuld met vocht (lijkt op puistjes) en gesprongen bloedvaatjes in het gezicht (couperose).

 

Mochten er kleine ontstekingen zitten, dan moeten die eerst behandeld worden met een product wat je thuis moet gebruiken. 

Zodra de bultjes weg zijn kunnen de gesprongen bloedvaatjes behandeld worden met lasertherapie 532 nanometer. 

Bij couperose worden de zichtbare haarvaatjes uitgedund met de laser. De hoeveelheid haarvaatjes zullen aanzienlijk afnemen. Hiervoor zijn wel meerdere behandelingen noodzakelijk.

De huid, specifiek het lymfestelsel, heeft zes weken nodig om de behandelde vaatjes op te ruimen.
Het effect van de behandeling kan enkele jaren aanhouden. In de loop van de jaren kan er, met name ten gevolge van het ouder worden, zonlicht en UV-straling, toch weer enige ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes zijn. Er is dan echter geen bezwaar opnieuw een laserbehandeling te ondergaan.

Na een 1 of meerdere behandelingen vergelijken we de beginfoto’s met de huidige foto’s en zie je een mooi resultaat!

Om dit resultaat te behouden worden de juiste producten voor thuis ten zeerste aangeraden. De huid wordt hierdoor versterkt, meer gehydrateerd en gezonder gemaakt, waardoor de vaatjes minder snel zullen springen en de huid er gezond uit ziet. 

Prijslijst vaatbehandeling (per behandeling)